Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vacanţa a început pentru elevii de clasa a XII-a. Urmează bacalaureatul

• elevii din ultimul an de liceu au încheiat vineri cursurile, mai devreme cu trei săptămâni faţă de restul colegilor • însă liceenii nu se vor putea bucura de vacanţă în adevăratul sens al cuvântului până ce nu trec de examenul maturităţii

 

Gata şcoala pentru elevii de clasa a XII-a! Vineri, cursurile s-au încheiat oficial pentru liceenii din ultimul an de studiu şi aceştia au intrat în vacanţă. Însă până să se bucure în adevăratul sens al cuvântului de lunile de pauză elevii mai au de trecut un hop: examenul de bacalaureat.

Prima parte a examenului au susţinut-o deja. Este vorba despre probele de evaluare a competenţelor, organizate în luna februarie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă va avea loc pe 25 iunie, cea la limba şi literatura română. Pe 27 iunie se va susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie cea la alegerea profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile. Rezultatele finale la bac vor fi afişate pe 9 iulie.

Pentru a promova examenul maturităţii, absolvenţii de liceu trebuie să îndeplinescă, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia şi ei cursurile mai devreme cu o săptămână decât restul colegilor, respectiv pe 8 iunie. Ceilalţi elevi vor intra în vacanţă pe 16 iunie.
Categorie articol: 

Comentarii