Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Va fi regindita organizarea sectiilor de votare

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, admite ca au fost unele probleme in reorganizarea sectiilor de votare pentru alegerile parlamentare si ca mutarea unor astfel de sectii la distante mari fata de locul unde erau amplasate initial a determinat multi braileni sa nu mai mearga sa-si exprime optiunea. Simionescu nu crede insa ca absenteismul masiv al brailenilor poate fi pus in totalitate pe seama aceastei reorganizari, care a avut si puncte slabe: "Am avut, intr-adevar, reclamatii, aceasta redistribuire a sectiilor de votare a fost una probabil mai mult administrativa decit pe teren, am avut strazi arondate unei sectii si altele, care nu erau arondate acesteia, desi se aflau in imediata apropiere a strazii respective. Un motiv obiectiv a fost cel legat de numarul de oameni care puteau fi arondati unei sectii, numar ce a fost limitat prin lege, iar pe de alta parte, din discutiile cu cei care au facut impartirea aceasta, a fost vorba si de o graba si o birocratizare a actului respectiv. Unele probleme puteau fi evitate, daca eram mai atenti. Ramine ca pentru alegerile de la Parlamentul European, probabil, sa mai remediem o serie de inconveniente.Teoretic, daca ai cinci sectii de votare intr-o scoala si trebuie sa faci numar dublu, ca sa respecti restrictiile legate de numarul maxim de alegatori pe o sectie, poti sa mai faci inca cinci sectii in aceeasi scoala. Dar practic, nu intotdeauna a fost posibil asta. Eu va spun ca uneori, la unele scoli, a fost dificil sa mai gasim si trei sali de clasa libere, pentru ca unitatile de invatamint respective si-au amenajat fie clase step-by-step, cu mobilier specific, fie laboratoare la parter, ca sa nu urce aparatura si ustensile la etaj".
Intrebat cine s-a ocupat de reorganizarea sectiilor de votare, in lipsa secretarului Primariei - care a avut citeva zile libere, dat fiind ca si-a maritat fiica -, edilul-sef a precizat ca i-a tinut locul directorul juridic, Angelica Pamfil. El a explicat insa ca, din punctul sau de vedere, nu se poate plinge nimeni ca nu a stiut unde trebuie sa voteze, pentru ca s-a incercat pe toate caile informarea cetatenilor in legatura cu acest aspect, singura problema a celor care nu au venit la vot, pentru ca s-au mutat sectiile, fiind legata de distanta de la domiciliul lor, pina la noua sectie de votare: "Eu o spun clar, nu sint multumit de prezenta la vot a brailenilor, dar, pe de alta parte, la toate blocurile, toate strazile, s-au afisat informatii legate de locul unde se va vota. Am publicat de doua ori si in presa aceste date, candidatii la aceste alegeri au vorbit cu oamenii si le-au spus unde trebuie sa mearga la urne, deci eu cred ca lumea a putut sa se informeze, daca a vrut. Problema cred ca a fost distanta fata de locul unde trebuia sa se duca alegatorul, ca sa voteze".
Precizam ca in ziua alegerilor, reprezentantii principalelor partide locale, inclusiv cei ai PSD, colegii de partid ai edilului-sef, au reclamat faptul ca multi dintre alegatori au renuntat sa se mai duca la vot, dupa ce au descoperit ca sectiile la care erau arondati fusesera mutate la mare distanta de domiciliul lor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii