Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Va începe construirea bibliotecii de 5 milioane de euro

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), Răzvan Murgeanu, a fost prezent ieri la Brăila pentru a semna un nou contract cu Consiliul Judeţean (CJ), pe Programul Operaţional Regional (POR) - o veritabilă mină de aur în materie de proiecte axate pe exploatarea potenţialului turistic al patrimoniilor cuturale, dacă e să ţinem cont că regiunea de Sud-Est are alocat un fond de 40 milioane de euro pentru valorificarea elementelor de patrimoniu. Contractul încheiat între MDRL şi CJ se referă la punerea în aplicare a proiectului aprobat săptămâna trecută de consilierii judeţeni, ce constă în construirea unei noi clădiri, după ultimele standarde europene, în Piaţa Poligon nr. 4, unde urmează a fi mutată, din Casa Tineretului, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati".

Astfel, la subsolul noii clădiri se va construi un depozit de carte, pe toată suprafaţa, iar la etaj vor fi secţiile şi birourile.

"Aici vor avea loc expoziţii cu caracter permanent, expoziţii de carte şi nu numai. Va fi, practic, un obiectiv turistic pentru tot ce se întâmplă în jurul Brăilei şi aici mă refer şi la croazierele pe care le fac alţii, nu noi, pe Dunăre", a trasat Răzvan Murgeanu profilul grupului ţintă vizat de acest pol de dezvoltare a turismului cultural în Brăila, care se vrea a fi creat prin intermediul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati". "Speranţa mea e ca Brăila să devină un adevărat punct turistic", a mai punctat Murgeanu.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro (mai precis 212,61 miliarde lei vechi, reprezentând fonduri europene), bani din care 39,3 miliarde lei vechi reprezintă contribuţia locală la fondul investiţiei, iar 167,50 miliarde lei vechi - valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRL.

"Biblioteca Judeţeană «Panait Istrati» - un pol de dezvoltare a turismului cultural în judeţul Brăila" este al treilea contract de profil, adică implementat prin POR, pe care Răzvan Murgeanu îl semnează la Brăila, primele două fiind: "Extinderea de verticală (Mansardarea) Şcolii cu clasele I - VIII Vlaicu Vodă", în valoare totală de 46,1 miliarde de lei vechi şi "O poartă spre patrimoniul cultural brăilean - reabilitarea clădirii de patrimoniu din strada Ana Aslan, nr. 27 - 29" (renumita "Casă cu Stafii"), un proiect de 100 miliarde de lei vechi.

La aceste proiecte se va alătura şi reabilitarea platoului din faţa Palatului Administrativ. De asemenea, după cum a anunţat Murgeanu, în maxim două săptămâni se va trece şi la semnarea contractului de reabilitare a Pieţei Traian.
Categorie articol: 

Comentarii