Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vă cumpăraţi apartamentul sau va creşte chiria!

Chiriaşii din apartamentele ANL date în folosinţă în urmă cu circa 5 ani nu se înghesuie să-şi cumpere apartamentele, deşi, la vremea când nu exista această posibilitate legală, mulţi dintre ei spuneau că şi-ar dori să poată să devină proprietari. Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că deocamdată nu sunt depuse decât două cereri de cumpărare, din care una deja a fost retrasă, iar cealaltă este în curs de soluţionare. Edilul a precizat că s-au făcut şi evaluările pentru apartamentele respective: "Pentru două camere, valoarea de vânzare ar fi de circa 120.000 lei, iar pentru garsonieră, în jur de 100.000 lei".

Primarul i-a avertizat pe locatarii din blocurile ANL care nu doresc să-şi cumpere locuinţele, sperând că vor putea sta în continuare în ele cu o chirie foarte avantajoasă că speranţele lor sunt deşarte: "Eu vreau să atenţionez pe cei care stau în aceste locuinţe că ele se cheamă «locuinţe sociale în regim de închiriere pentru tineret» şi au fost făcute ca să aibă acest statut timp de cinci ani. Asta înseamnă că, în conformitate cu legea, va trebui să avem un anumit tip de atitudine referitor la chiriile care se iau pentru aceste apartamente, pentru că foarte mulţi dintre cei care stau acolo nu mai sunt tineri - ei au fost oameni la 32-33 de ani acum cinci ani, când le-au primit, deci acum se apropie de 40 - şi, în plus, unii dintre ei nu mai sunt nici cazuri sociale. După ani de zile, la aceste blocuri trebuie să se mai facă şi nişte reparaţii, şi cu o chirie socială, nu putem face astfel de reparaţii. Va trebui să vedem care dintre cei care locuiesc acolo îşi poate cumpăra locuinţa, iar pentru ceilalţi va trebui să avem un alt tip de chirie. De ce insist asupra acestor lucruri? Pentru că banii ce provin din vânzarea apartamentelor respective se întorc pentru construcţia ANL în Brăila".

Simionescu a precizat că nu se pune problema ca aceia care au depăşit termenul-limită de 5 ani de când locuiesc în aceste apartamente să fie daţi afară de acolo, însă trebuie majorată chiria pe care o plătesc: "Dorinţa noastră nu este să intervenim pe această formulă, să-i dăm afară, ci să încerce ei să-şi cumpere apartamentul şi se poate face acest lucru inclusiv prin programul «Prima casă» sau printr-un credit ipotecar. Din punctul meu de vedere nu este o sumă foarte mare, dacă ne comparăm cu preţul pieţei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii