Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vânătoare ilegală

Un vânător din satul Agaua a intrat pe un fond cinegetic din comuna Frecăţei. El nu deţinea autorizaţie pentru a vâna pe fondul respectiv.
Miercuri, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de braconaj. La ora 21.00, pe fondul cinegetic nr.6 "Pelicanul", situat pe raza comunei Frecăţei, l-au depistat pe Marian C. (29 de ani), din satul Agaua. Acesta se deplasa pe jos şi deţinea o armă de vânătoare, de calibru 12. "Poliţiştii au constatat că tânărul avea 4 cartuşe în încărcător şi unul pe ţeavă, având intenţia de a vâna diferite specii. În urma controlului corporal, asupra lui au mai fost găsite 6 cartuşe", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Faţă de cel în cauză, care este deţinător legal al armei, dar care nu deţinea autorizaţie de vânătoare pe respectivul fond, a fost întocmit dosar penal pentru trecere cu arma de vânătoare pe un fond cinegetic, fără acordul gestionarului. Arma şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În aceeaşi zi, poliţiştii i-au confiscat arma neletală unui alt brăilean. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu despre faptul că lui Alexe P. (45 de ani), din municipiul Brăila, i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de armă, din data de 17 septembrie 2013. Acesta nu a depus arma, marca "Walter", în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului, la un armurier autorizat. Prin urmare, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor arma neletală, de calibru 10x22T, şi au întocmit dosar penal.

 
Categorie articol: 

Comentarii