Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vânătoare de şoferi vitezomani

Conducătorii auto care obişnuiesc să apese prea mult pedala de acceleraţie au avut parte de surprize neplăcute în acest week-end, poliţiştii recompensându-i cu amenzi şi, pe unii, lăsându-i pietoni.
În ziua de 29 aprilie, efective din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier Brăila, Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban şi lucrători din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi posturilor de poliţie arondate, au desfăşurat o acţiune de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Poliţiştii au acţionat în trafic cu 14 autovehicule dotate cu aparat radar şi au constatat 122 de contravenţii, din care 107 pentru nerespectarea vitezei regulamentare de deplasare. "S-au aplicat sancţiuni în valoare de 27.623 de lei şi au fost reţinute 5 permise de conducere, din care 4 pentru exces de viteză", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În noaptea de 29 spre 30 aprilie, între orele 21.00 şi 3.00, au ieşit la atac şi poliţişti de la Poliţia oraşului Însurăţei şi de la posturile de poliţie comunală arondate, organizând o acţiune pentru depistarea şoferilor care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au controlat în trafic 34 de autovehicule şi au constatat 7 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare de 1.504 lei.
În aceeaşi noapte, conform planului de acţiune întocmit la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a desfăşurat în judeţul Brăila şi o acţiune în vederea combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. La acţiune au participat efective ale Serviciului Rutier, Biroului Rutier, Poliţiei Municipiului Brăila şi Poliţiilor Orăşeneşti Ianca, Însurăţei şi Făurei.
Poliţiştii au constatat 51 de contravenţii, dintre care 49 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare şi una pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 19.597 lei şi au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere, pentru consum de alcool.
Categorie articol: 

Comentarii