Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USR-iştii brăileni vor să rezolve problema separatoarelor de sens din Vărsătura

• aceştia au apelat la ajutorul deputatului USR de Bacău,  Lucian Stanciu-Viziteu (brăilean la origine), pentru a trimite o serie de întrebări la Ministerul Transporturilor, CNADNR/CNAIR • potrivit preşedintelui USR Brăila, Cătălin Stancu, va urma şi o intervenţie în Comisia pentru transporturi şi cea pentru Apărare din Cameră, de această dată, alături de deputatul USR Galaţi, Bogdan Rodeanu

 

USR-iştii brăileni susţin că încearcă să rezolve problema separatoarelor de sens amplasate pe DN21, în Vărsătura, care au produs o serie de nemulţumiri printre şoferi şi locuitorii din zonă. Potrivit lui Cătălin Stancu, preşedintele organizaţiei judeţene, aceştia au întreprins deja un prim pas cu ajutorul deputatului de Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, brăilean la origine, care deja a lansat o interpelare în acest sens. USR-işii au adresat mai multe întrebări către Ministerul Transporturilor, dar şi către conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, încercând să afle, printre altele, în ce măsură montarea separatoarelor s-a făcut cu autorizaţie şi în urma unui studiu care să le dovedească necesitatea.

“În urma discuţiilor purtate de membrii USR Brăila cu locuitorii din Vărsătura, inclusiv cu cei constituiţi în «Asociatia Pentru Vărsătura», ce militează pentru rezolvarea într-un fel a acestei probleme, filiala USR Brăila a decis să înainteze un set de întrebări atât Ministrului Transporturilor cât şi Directorilor CNADNR /CNAIR în legătură cu justificarea amplasării acestor separatoare de sens. Dacă s-au respectat normele legale în vigoare (necesitatea şi/sau existenţa autorizaţiei de construcţie), statisticile privind accidentele de circulaţie etc. Conform justificării autorităţilor, anul trecut, până în momentul începerii amplasării acestor separatoare, au avut loc patru accidente. Dar după data amplasării acestora şi până în prezent, au avut loc aproximativ zece accidente!”, a declarat Stancu.

 

Următorii paşi în demersul USR-iştilor

 Potrivit sursei citate, demersul USR-iştilor brăileni nu se limitează doar la o simplă interpelare. Aceştia încearcă să ajungă să îşi susţină punctul de vedere, personal, în cadrul Comisiilor de specialitate din Parlament, în speranţa că vor reuşi să elimine separatoarele, într-un final.

“După acest prim pas, va urma susţinerea de către filiala USR Brăila în Comisia parlamentară pentru transporturi şi infrastructură şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Demers în care userişitii brăilenii vor fi asistaţi de deputatul USR Galaţi Bogdan Rodeanu”, a conchis Stancu.

Reamintim că, angajaţii Companiei de Drumuri Naţionale au montat în luna octombrie 2016 separatoare de sens din beton, pe DN 2B Brăila - Slobozia, în zona Vărsătura, în ciuda nenumăratelor comentarii din partea localnicilor, care s-au plâns că nu mai au pe unde traversa. Ulterior s-a încercat cu venirea unei soluţii de compromis, care privea montarea câtorva sensuri giratorii şi realizarea unei treceri pietonale.
Categorie articol: 

Comentarii