Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USR-iştii brăileni merg la Cluj să îşi aleagă noua conducere

• este vorba despre Congresul Naţional al Uniunii Salvaţi România ce va avea loc în perioada 12 - 14 mai, în cadrul căruia se va alege preşedintele partidului la nivel naţional • tot atunci se va stabili şi componenţa Biroului Naţional, cursă în care s-a înscris şi şeful filialei brăilene, Cătălin Stancu • pe lângă acesta, ca delegaţi de la Brăila vor mai participa Leonard Oprea şi Silviu Vlad

 

USR-iştii se pregătesc să participe la Congresul Naţional ce va avea loc la Cluj, în acest weekend, eveniment în cadrul căruia vor avea ocazia să îşi aleagă noua conducere pentru următorii ani. De la Brăila participă preşedintele interimar al filialei locale, Cătălin Stancu, dar şi alţi doi delegaţi: Leonard Oprea şi Silviu Vlad. Interesant de precizat este că tot cu această ocazie, USR-iştii îşi vor stabili un nou statut, dar vor vota şi componenţa noului Birou Politic, cursă în cadrul căreia s-a înscris şi Stancu, deşi recunoaşte că şansele pentru a prinde un fotoliu de membru sunt destul de mici.

“Congresul Naţional va avea loc, la Cluj, în perioada 12 - 14 mai. Sunt săli de conferinţe la două hoteluri: Napoca şi Belvedere. Duminică, a treia secţiune va fi la Cinematograful «Florin Piersic». Votul pentru conducerea partidului va fi sâmbătă. Eu candidez pentru un post în Biroul Naţional. Sunt 21 de locuri şi vreo 100 de oameni înscrişi din toată ţara, printre care şi eu. Colegii nu au vrut să candideze, deşi exista posibilitatea. Noi am avut un fel de campanie electorală internă şi m-am înscris în urma discuţiilor purtate cu mai multe filiale care au promis că mă susţin. Dar nu e nimic sigur. Adică, dintr-o ţară întreagă probabilitatea este destul de mică. Sunt alte filiale mult mai mari. Bucureşti are număr maxim, Cluj, la fel. La Congres vor fi 260 de delegaţi din toată ţara”, a declarat Stancu.

Sursa citată a explicat că organizaţia USR Brăila va orgniza alegeri abia după Congresul Naţional, la fel ca 70% dintre filialele din ţară. USR-istul a explicat că s-a luat decizia amânării organizării alegerilor în plan local, tocmai pentru că vor exista câteva modificări la nivel de statut.

 

Pe cine susţin USR-iştii brăileni

În cursa pentru şefia USR la nivel naţional s-au înscris mai multe persoane printre care şi preşedintele actual, Nicuşor Dan. Întrebat pe cine va susţine filiala Brăila, Stancu a evitat să dea un răspuns clar.

“Filiala Brăila susţine extinderea în acelaşi ritm a partidului în ţară. Adică nu vrem să fie o extindere explozivă, ci una calculată ca şi până acum. Vrem ca oamenii să fie verificaţi în continuare”, a afirmat Stancu.
Categorie articol: 

Comentarii