Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL vrea prin lege 300 de parlamentari, aleşi într-un tur şi interzicerea traseismului

"Există un proiect (...) înaintat de parlamentari liberali, conform căruia să reducem printr-o modificare a legii electorale, pentru că nu este nevoie de modificarea Constituţiei (...), prin care să reducem (n.r.numărul parlamentarilor) la 300. De asemenea, vrem să propunem, în acelaşi proiect de modificare a legii electorale, ca în conformitate cu opţiunea exprimată la referendum, să alegem parlamentarii într-un singur tur, deci uninominal curat şi, de asemenea, interzicerea traseismului politic, traseismului parlamentar, cu pierderea mandatului ca în cazul primarilor dacă se părăseşte partidul (...) sub numele căruia a devenit parlamentar", a declarat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.

În acest sens, el a declarat ironic că va vedea "dacă domnii pedelişti, domnii Boci, domnii Băseşti se ţin doar de diversiuni sau chiar doresc să schimbe ceva esenţial din sistemul politic şi parlamentar român".

Mai mult, Antonescu a susţinut că aceste iniţiative legislative s-ar putea materializa chiar "în două săptâmâni", afirmând, tot într-un ton ironic, că "poate premierul chiar îşi angajează răspunderea pe o modificare din asta dacă toţi suntem de acord ca să fie repede, repede". El a spus, totuşi, că oricum este timp pentru a discuta aceste modificări la legea electorală "până la următoarele alegeri".
Categorie articol: 

Comentarii