Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL susţine înfiinţarea ministerului pe fonduri UE dacă-şi dau demisia Udrea, Boagiu, Lăzărescu

Ponta a fost întrebat dacă USL va susţine în Parlament ideea înfiinţării unui minister pentru fondurile europene condus de Leonard Orban. "Vom susţine acest nou minister cu o singură condiţie, ca acei care până acum, în aceşti ani, şi-au bătut joc de fondurile europene, adică ministrul Dezvoltării, ministrul Muncii, ministrul Transorturilor, dacă într-adevăr îşi dau demisia şi-şi asumă răspunderea. Facem un minister că să-i spălăm de păcate pe cei care sunt de vină că suntem la 3% absorţie? Aşa ceva nu se poate!", a spus preşedintele PSD.
El a amintit că inclusiv preşedintele Traian Băsescu a promis sancţiuni şi înlocuirea miniştrilor cu slabe performanţe în absorţia fondurilor europene, însă nu s-a mai întâmplat nimic. "Această idee, a unui minister pentru fondurile europene, o găsiţi inclusiv în programul de guvernare al USL, şi am menţionat-o cu mult înainte", a mai spus liderul PSD.
Leonard Orban va fi cel mai probabil ministrul pentru fonduri europene, care va fi înfiinţat în octombrie, a declarat vineri la Craiova ministrul Elena Udrea.
Aflată la Craiova, unde a semnat mai multe contracte de finanţare cu fonduri UE, ministrul Dezvoltării a fost întrebată cînd se va înfiinţa noul minister şi cine îl va conduce. "Probabil, cel mai târziu în octombrie şi cel mai probabil dl Orban", a răspuns Elena Udrea.
Coaliţia se va prezenta în prima parte a lunii septembrie în Parlament pentru un vot privind înfiinţarea ministerului pentru fonduri europene, a anunţat luni Sever Voinescu. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a spus că noul minister pe problematica fondurilor europene nu va prelua din atribuţiile altor instituţii, ci va avea un rol de coordonare, urmând să se stabilească în coaliţia persoana care va gestiona portofoliul.
Categorie articol: 

Comentarii