Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL - s-a răcit apa din jacuzzi

Toate sondajele USL ne-au indicat până acum un scor zdrobitor în favoarea social-liberalilor. Scorul "zdrobitor" din Maramureş a fost marcat, în schimb, de lehamite. În Neamţ, prezenţa la vot a fost de 56%, adică dublu în raport cu Maramureşul. De câştigat, a câştigat PDL. Nu are rost să facem interpretări pripite, dar nu se poate să nu observăm că, la un mic exerciţiu, pretenţiile opoziţiei, cum că ar avea 60%-70% intenţii de vot, că va distruge, în sunete de fanfară, totul, sunt puţin ridicole. Nu mai vorbesc de zecile de cazuri de primari - fie pesedişti, fie liberali - care au anunţat răspicat că vor participa la localele de la anul din partea UNPR.

În cazul racolărilor făcute de UNPR s-au făcut diferite comentarii, în funcţie de interesul comentatorilor: primarii care trec la UNPR sunt şantajaţi; primarii care trec la UNPR vor bani de la guvern; primarii care trec la UNPR sunt mituiţi cu sume mari de bani. În fine, orice e posibil. Dar mi se pare prea puţin ca să convingi un primar care are totul pe mână. Şi cred că, peste toate, primarii din Oltenia, Ardeal şi, mai nou, Moldova care vor candida din partea UNPR-ului au o altă problemă: nu cred în USL, nu văd absolut nicio direcţie logică, măcar aproximativă, sunt, pur şi simplu, năuciţi de demagogie, heirupism şi populism.
Nu-i cazul s-o mai lungim - alegerile din Maramureş şi Neamţ arată două chestiuni punctuale: PDL - nimic nou, USL - eşec răsunător. Un duş rece pentru Antonescu şi Ponta, care deja au format un guvern şi l-au dat publicităţii.

Întreaga lume este în schimbare, într-un proces de nouă ordine instituţională. România, oricât s-ar strădui unii şi alţii s-o ţină în loc, trebuie schimbată din temelii. Trebuie s-o ia de la zero. Trebuie să folosească toate acele energii care, vreme de 60 de ani, au fost ţinute departe de decizia politică. Alba ca Zăpada lui Sebastian Lăzăroiu nu-i o şmecherie, ci o necesitate. Nu trebuie să faci parte dintr-un partid ca să te numeşti om politic. Mă refer la oameni politici adevăraţi. Aşa cum am mai spus-o de atâtea ori, vremea gestionarilor, a şefilor de echipă şi a şperţarilor e pe ducă. Orice ar face, nu pot face nimic. Indiferent că sunt la PDL, USL sau mai ştiu eu prin ce cooperativă.
Categorie articol: 

Comentarii