Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL este "în faţa" PDL, e nevoie de o formulă de coagulare

"Am pus problema şi în 15 iulie şi în 20 şi ceva august a relaţiei cu UNPR. Cred că nu mă bănuieşte nimeni că după 21 de ani aş fi atât de lipsit de experienţă încât să nu îmi dau seama că în momentul în care în faţa noastră se află USL-ul cu trei formaţiuni sau două şi ceva, PNL, PSD şi PC, noi nu trebuie să facem o anumită formulă, tot din aceasta de coagulare, ca să putem face contraponderea respectivă. Dar această formulă trebuie să o ştim şi să o facem din timp pentru că nu putem să aflăm în pragul alegerilor cum o să candidăm. Sau cel puţin noi la Dolj nu putem. Deci, la noi, e ceva mai complicat şi vrem să ştim care sunt regulile, care sunt propunerile şi ideile pentru aşa ceva", a spus, duminică, la şedinţa Consiliului de Coordonare al PDL Dolj, Radu Berceanu.

Berceanu îi avertizează pe membrii PDL: Cine nu respectă deciziile va fi executat fără milă

Liderul PDL Dolj Radu Berceanu i-a avertizat pe membrii de partid care nu se supun regulilor că vor fi "executaţi fără milă", precizând că el este obişnuit cu "regula celor doi D", "democraţie la luarea deciziilor" şi "disciplină".

"Eu sunt obişnuit cu o regulă pe care am numit-o, foarte demult, nu de acum, de 15 ani, regula celor doi D, adică democraţie la luarea deciziilor, dezbateri, luări de cuvânt şi, după ce se ia o decizie, disciplină. Când s-a luat o decizie, toată lumea respectă această decizie cu disciplină maximă. Văd că această regulă se pierde atât la Dolj, cât şi la nivel central. Este o regulă foarte bună, de la care nu trebuie abdicat", a declarat Radu Berceanu.

Liderul PDL Dolj a precizat că au avut loc întâlniri la nivel central, unde s-au stabilit mai multe reguli pentru ca democrat-liberalii să îşi vadă liniştiţi de campania electorală.
"Cine nu respectă deciziile care s-au luat cât se poate de corect, va fi executat fără milă", a spus Berceanu.

Berceanu şi-a exprimat, sâmbătă, la Craiova, nemulţumirea faţă de modul în care fostul ministru Sebastian Lăzăroiu s-a raportat la PDL, afirmând că fostul consiler de la Cotroceni era "un fel de prezicător în politică, un fel de Tata Omida, ostentativ de independent".

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri, la propunerea premierului Emil Boc, decretul pentru revocarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lui Sebastian Lăzăroiu.

Cererea de revocare a venit după ce Lăzăroiu a criticat, în mai multe ocazii, activitatea PDL şi a susţinut înfiinţarea unei mişcări de centru-dreapta care să includă mai mulţi vectori polici.

Ieşirile sale publice au fost criticate de mai mulţi lideri PDL, inclusiv pe către Ioan Oltean.
Categorie articol: 

Comentarii