Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL a constituit grupul de lucru pentru modificarea legilor electorale

Liderul PSD a menţionat că din grupul de lucru va face parte el, împreună cu deputatul PSD Valeriu Zgonea şi liberalul Mihai Voicu.
Ponta declarase vineri la Ploieşti că va prezenta luni în şedinţa USL un proiect legislativ care va modifica legea alegerilor parlamentare şi locale prin care să fie interzise cadourile electorale, în afară de pliante, pixuri sau materiale promoţionale.
"Modificarea noastră legislativă pe care sperăm să o susţină şi UDMR, reprezentanţii minorităţilor, toţi cei care mai au un pic de bun simţ şi sunt interesaţi să mai avem o politică democratică în România, trebuie să prevadă trei lucruri: nu mai poţi să dai în campanie alegătorilor decât o listă clară care să cuprindă pliant, eventual pix (...). Doi, sancţiunea nu trebuie să fie doar o sancţiune penală, infracţiunea de cumpărare de voturi, ci trebuie să fie o sancţiune imediată pentru candidatul care dă acele bunuri, să-i fie retrase drepturile electorale, să nu mai poată candida pentru funcţia respectivă. Trei, sancţiune penală cu procedură de urgenţă şi cu sancţiunea imediată pentru funcţionarii publici şi şefii de deconcentrate, începând cu prefectul, care participă la campaniile electorale", a explicat Ponta.
Categorie articol: 

Comentarii