Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Urmărit în Germania, unde fura motoare de bărci, prins la Brăila

poliţiştii l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani care avea emis de autorităţile germane un mandat european de arestare pentru furt • brăileanul Stan Cristian este bănuit că, în 2018, împreună cu alte persoane, a furat mai multe motoare de barcă din Germania • brăileanul urmează să fie predat autorităţilor care îl caută

 

Urmărit la nivel internaţional, săltat de poliţişti. Un brăilean s-a apucat să fure motoare de barcă din Germania, însă autorităţile l-au dat în urmărire. La data de 23 august, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului şi l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din Brăila. Pe numele individului exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane, solicitându-se arestarea sa în vederea predării către autorităţile judiciare ale acestui stat. “Acesta este bănuit că, în cursul anului 2018, împreună cu alte două persoane, ar fi sustras mai multe motoare de barcă de pe teritoriul Germaniei, pe care le-ar fi transportat către România, în vederea comercializării”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Persoana depistată a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore. Brăileanul a fost dus apoi în faţa instanţei din Galaţi. “Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Stan Cristian, pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, cu începere de la data de 23.08.2019 şi până la data de 06.09.2019, inclusiv, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis la data 13.05.2019 de Amtsgericht Konstanz, Germania, în dosarul de referinţă. Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate Stan Cristian. Conform art. 102 alin. 7 din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, se va solicita de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi mandatul european de arestare şi traducerea acestuia în limba română. Stabileşte termen pentru continuarea procedurii de executare a mandatului european la data de 02.09.2019, cu citarea persoanei solicitate. Cu drept de contestaţie în termen de 24 ore de la pronunţare”, este soluţia dispusă de judecătorii CA Galaţi.

 
Categorie articol: 

Comentarii