Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Urban, despre apropierea UDMR de USL

"Din punctul meu de vedere, (susţinerea necondiţionată pentru Laszlo Borbely - n.r.) e o consecinţă a faptului că UDMR-ul este un partid tipic românesc (cu rol de apărare a băieţilor deştepţi) numai că ştiu mai bine limba ungară şi mai puţin pe cea română", afirmă Urban.
Senatorul PDL spune că, din reacţia UDMR, se vede că formaţiunea "parcă tot a înţeles ceva" şi a acceptat discuţiile cu USL. "În paralel cu presiunile invocate de şeful DNA, şi care par să vină dinspre politicieni udemerişti care au cerut sistarea implicării numelui Borbely în ancheta DNA, maghiarii ameninţă voalat cu părăsirea coaliţiei. Adică, mai bine la gunoi cu reformele în România decât să dăm pe mâna Justiţiei un maghiar care este acuzat de cele două instituţii anticorupţie din România", conchide acesta.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat joi, la finalul şedinţei conducerii Uniunii, că formaţiunea va răspunde pozitiv invitaţiei USL la dialog pe tema revizuirii Constituţiei, a legilor electorale, dar şi pentru lărgirea drepturilor minorităţilor naţionale.
Categorie articol: 

Comentarii