Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE. Tribunalul Galați a respins cererea procurorilor DNA. Stancu rămâne la domiciliu

Astăzi, 26 august, este ziua decisivă pentru liderul PSD Brăila Gheorghe Bunea Stancu. Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila va afla dacă înlocuieşte arestul la domiciliu cu arestul preventiv.

 

UPDATE 13.40 Tribunalul Galați a respins în urmă cu câteva minute solicitarea procurorilor DNA de a înlocui măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Vom reveni.

 

UPDATE 14.15 Procurorii DNA au formulat contestaţie la decizia de astăzi a Tribunalului, aceasta urmând să ajungă la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Galaţi, în termen de 48 de ore.

 

CITEȘTE ȘI Banii de la Dragnea, la «Concivia» şi «Tancrad»

 

 

UPDATE 8.30  Interceptări. Sorin Costin, omul de legătură dintre Stancu și Soare

Cotidianul România liberă a publicat fragmentele unor interceptări telefonice. Discuțiile i-ar fi avut ca protagoniști pe Gheorghe Bunea Stancu, fiul acestuia și omul de afaceri Sorin Costin.
Potrivit România liberă, în ziua de 9 august, la ora 11.25, Gheorghe Bunea Stancu, prin telefonul fiului său Răzvan, ar fi vorbit cu intermediarul Sorin Costin, pentru a-i transmite instrucțiuni suspectului Vasile Soare, administratorului firmei CONCIVIA, controlată de baronul PSD. Vasile Soare este și el suspect în dosar, fiind începută urmărire penală împotriva sa. Redăm mai jos stenogramele interceptărilor telefonice.

SORIN: Ce faci, dom-le?
RĂZVAN (fiul lui Bunea Stancu): Ce să fac, bine! Ă... p-acasă, p-aicea.(...)
SORIN: Spune-i să nu cumva, să facă greşeala, că...
RĂZVAN: Da.
SORIN:... să... să ia legătura sau să-i răspundă la telefon sau dacă vine la poartă, să nu-l primească pă VASILE, pă SOARE.
RĂZVAN: Da, da, da. Păi fac acuma o listă, cu toţi ăştia de aicea.
SORIN: Pentru că este... este parte în aşa şi...
RĂZVAN: Da, da.

 

CITEȘTE ȘI Nimeni nu ştie cine a instalat camerele video la CJ

 

SORIN:... el poate că din neştiinţă, din ... na, ca tot omul...
RĂZVAN: Da, da.
SORIN:... s-ar putea să vină. Deci dacă este...
RĂZVAN: Nu, deci nici, nici eu nu o să-i... n-o să-i mai răspund la telefon, nici o problemă.
SORIN: Poftim?
RĂZVAN: Nici eu, nu-i mai răspund, nu.
SORIN: De ce? A, nici tu nu mai răspunzi? Dar ce treabă ai tu?
RĂZVAN: Nu! Bine, n-am.
SORIN: Da. Bine mă, hai! Bine, bine!
RĂZVAN: Staţi puţin, că vrea să vor...
Răzvan pasează telefonul unui „domn pentru a continua convorbirea cu SORIN
DOMN: Să trăieşti, SORIN!
SORIN:Să trăieşti, bună dimineaţa!
DOMN: Deci, vezi că RĂZVAN nu mai are ce să caute la "CONCIVIA"!
SORIN: Da domnule, ştiu!
DOMN: De aici încolo, de aici încolo, îi spui lu domnu respectiv, orice problemă este pe "CONCIVIA", nu are treabă cu mine, nu are treabă cu RĂZVAN, de la mine citire...
DOMN: Tu... acuma n-ai cum să vii, că-i presa pe aicea şi te filmează, dă-i în mama lor! Nu vreau să te filmeze, mai pă seară, vorbim noi mai pă seară, vedem noi.
SORIN: Da dom-le dar nu am nici o jenă, domle, eu îs mut, nu... îs imun! Ei mă întreabă, eu nici nu-i bag în seamă, ca şi cum văd nişte statui!"

 

CITEȘTE ȘI Site-ul CJ suspendat. Ca Stancu

 

UPDATE 8.00 În urmă cu câteva minute, președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost ridicat de polițiști de la domiciliu său, de pe strada Rahova. Stancu a ieșit din curte și s-a urcat liniștit în mașina poliției, fără a face vreun comentariu. Președintele CJ Brăila nu avea cătușe iar polițiștii erau îmbrăcați în civil.

Înainte de a-l prelua pe Stancu, polițiștii au dat o raită pe strada Rahova, probabil pentru verificări, apoi s-au întors și au oprit în fața casei președintelui CJ. Președintele CJ va fi dus la Tribunalul Galați, judecătorii urmând să decidă dacă îl trimit la arest.

 

În ziua de 21 august, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați au solicitat înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului, față de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese. Potrivit procurorilor anticorupție, propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Vasile Soare. Asta deși, prin încheierea din data de 8 august 2014 a Tribunalului Galați, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de Stancu, pentru o perioadă de 30 de zile, instanța l-a obligat să nu comunice cu ceilalți inculpați, suspecți sau martori din dosar. Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galați.

Procurorii anticorupție îl suspectează pe Gheorghe Bunea Stancu de infracțiuni de corupție, fiind vorba despre un dosar privind contracte pe bani publici acordate unor firme apropiate.

 

CITEȘTE ȘI Stancu târâie piciorul spre arest

 

Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2010, inculpații Gheorghe Bunea Stancu, președinte CJ și ordonator principal de credite, vicepreședintele Florin Mija și Nicolae Moisiu și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice, pentru realizarea unor obiective de interes local și județean, organizate de CJ Brăila. În aceeași cauză, procurorii DNA au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru abuz în serviciu, față de alte 10 persoane, funcționari publici, administratori ai unor societăți comerciale și diriginți de șantier.
Judecătorii Tribunalului Galați au dispus arestul la domiciliu pentru președintele și vicepreședintele CJ și cercetarea sub control judiciar pentru Nicolae Moisiu. Stancu, Moisiu dar și procurorii DNA au formulat contestații, însă judecătorii CA Galați le-au respins și au menținut măsurile dispuse în primă instanță. spins și au menținut măsurile dispuse în primă instanță.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii