Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE 13.00: Brăilenii ies în stradă, chiar dacă premierul Ponta a demisionat. Astăzi, la ora 19.00, ei și-au dat iar întâlnire

Brăilenii nu renunţă la ideea de a ieşi în această seară în stradă, chiar dacă premierul Victor Ponta a demisionat în urmă cu aproximativ două ore. Pe reţelele de socializare, aceştia se îndeamnă unii pe alţii să meargă, din nou, pe platoul din faţa Prefecturii pentru a protesta. Câţiva utilizatori ai Facebook-ului au scris pe grupuri că scopul protestelor de aseară era tragerea unui semnal de alarmă asupra corupţiei din ţară, iar faptul că premierul Ponta a demisionat nu schimbă lucrurile foarte mult.

„Continuăm să ieşim în stradă până se schimbă sistemul mafiot şi corupt!", „Ieşim în stradă şi în această seară, nu doar Ponta este ţinta!" şi „Nu ne oprim. Corupţia ucide!" sunt doar câteva dintre zecile de postări, după aflarea veştii că România nu mai are prim ministru.

Alţi brăileni cer idei pentru mesaje pe care să le scrie pe pancarte. Printre cele mai vehiculate, se numără „Corupţia ucide oameni!" şi „Am fost minţiţi, am fost furaţi, nu puteţi să ne-alugaţi!".

VIDEO: Peste 100 de brăileni au ieșit aseară în stradă, din solidaritate cu protestatarii din BucureștiV

Au suflat în vuvuzele, au strigat „Noi de-aici nu plecăm acasă, până nu ne câștigăm libertatea noastră", „Brăileni, treziți-vă!", au cerut demisia „hoților" și au cântat imnul României. S-au declarat solidari cu zecile de mii de oameni care mărșăluiau, la aceeași oră, în marile orașe ale țării.
Majoritatea brăilenilor protestatari erau tineri. „Vreau un viitor mai bun pentru mine și generația mea!", ne-a declarat unul din ei. După aproximativ 2 ore, au plecat spre casă, fluturând pancartele și tricolorul. Au promis că se vor întoarce în această seară în stradă, într-un număr mult mai mare, de la ora 19.00.
Deja pe Facebook a fost creat un eveniment denumit „Brăila iese în stradă!", sub sloganul „Bunicii la război, părinții la revoluție, e rândul nostru acum!". Au fost invitați peste 8.900 de brăileni, iar aproape 600 au confirmat participarea până la această oră.

 

Vom reveni.

"/>




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii