Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE 12.30. 43 de transferuri la liceu, aprobate fără respectarea condiţiei de medie. Inspectoratul Şcolar Brăila nu ştie nimic!

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu a spus, pentru Mediafax, că în judeţul Brăila este "o situaţie mai puţin gravă". 43 de cazuri din 69 ar fi fost aprobate fără respectarea condiţiei de medie.

 

UPDATE 12.30. Contactaţi în urmă cu scurt timp, oficialii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice au anunţat că raportul Corpului de Control făcut în urma verificărilor de la Brăila nu au fost făcute publice, dar concluziile vor fi transmise imediat ce vor fi avizate de ministrul de resort.

"Noi nu ştim nimic, decât ceea ce s-a publicat la dumneavoastră. N-am primit niciun răspuns oficial de la minister", a declarat Dan Gheorghiţă, inspector general adjunct, fostul şef al Comisiei de Transferuri- Repartizare Computerizată la Admiterea în liceu.

Noul inspector şcolar general de la Brăila, Cătălin Canciu (foto): "Nouă nu ni s-a comunicat raportul Corpului de Control!"

 

43 de transferuri fără respectarea condiţiei de medie

 

"Din 70 de cereri, 69 au fost aprobate, 43 au fost aprobate fără respectarea condiţiei de medie, deci doar 16 au avut condiţia de medie. Din cele 43, 11 au fost identificate ca fiind cazuri medicale şi trei au fost situaţii de gemeni. Sunt 29 de situaţii care, în opinia Corpului de control, nu au justificare", a afirmat Cîmpeanu, pentru Mediafax.

Ministrul a mai spus că în toate cazurile în care s-au aprobat transferuri fără justificare, alături de cercetarea disciplinară pe Legea educaţiei, se vor derula în paralel şi cercetări ale organelor penale.

"În toate aceste cazuri, Ministerul Educaţiei sesizează şi organele de cercetare penală, pentru situaţiile de transfer fără justificare. Pe de altă parte, am spus că sunt concluzii preliminare, pentru că vom evalua, conform legislaţiei, şi cazurile medicale şi celelalte situaţii speciale. Conform legislaţiei, inspectoratele nu pot să aprobe transferul decât cu respectarea condiţiei de medie. Toate celelalte cazuri speciale necesită aprobarea Ministerului Educaţiei. Vom vedea în această etapă dacă vor rămâne cu justificare toate aceste cazuri", a adăugat Cîmpeanu, pentru Mediafax.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii