Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unul dintre teroristii de la 7 iulie a lasat in urma o adevarata avere

Unul dintre autorii atentatelor sinucigase de la Londra din 7 iulie a lasat in urma o suma de 121.000 de lire sterline (175.455 euro), relateaza The Sun, in editia electronica de vineri.
Suma lasata in urma de Shehzad Tanweer, in virsta de 22 de ani, i-a uimit pe anchetatori, originea banilor raminind necunoscuta, avind in vedere ca barbatul lucra cu jumatate de norma intr-un magazin modest.
Suma este de peste doua ori mai mare decit compensatia de 55.000 de lire sterline pe care persoanele ramase infirme in urma atentatelor o vor primi de la autoritati, dar si de zece ori mai mare decit cea pe care o vor primi familiile persoanelor ucise in atacuri.
Tanweer a comis atentatul din statia de metrou Aldgate, unde au murit opt persoane.
El a calatorit in Pakistan, la sfirsitul anului 2004, unde oficialii antiteroristi cred ca a fost puternic influentat de fanatici.
Tanweer si presupusul lider al grupului de kamikaze de la 7 iulie, Mohamed Sidiq Khan, fusesera intr-o excursie de rafting in Tara Galilor, cu putin timp inainte de comiterea atentatelor.
Autoritatile nu au furnizat detalii despre averea celorlalti trei kamikaze.
BBC a informat, marti, ca atentatele din Londra nu i-au costat decit citeva sute de euro pe autorii lor. Cei patru si-au platit o parte a datoriilor inainte de comiterea atacurilor, iar unul dintre ei a lasat un testament - dar nu Tanweer. De altfel, tatal acestuia, Mohammed Muntaz Tanweer, a depus o cerere la administratie pentru a prelua controlul asupra averii lasate de fiul sau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii