Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unul dintre răpitorii copilului de 7 ani a fost arestat preventiv

Unul dintre cei doi romi din Movila Miresii, care au răpit un copil de numai 7 ani pentru a se răzbuna pe familia lui, a ajuns în spatele gratiilor. La propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, instanţa a emis pe numele lui Brăileanu M. mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru lipsire de libertate. Celălalt suspect, Franţ T., care l-a însoţit pe răpitor, va fi cercetat în stare de libertate.
În ziua de 20 septembrie, bărbaţii, de etnie romă, s-au dus în comuna Vişani şi l-au luat pe copilul de 7 ani de pe stradă, l-au băgat într-o maşină şi l-au dus la domiciliul unuia dintre ei. În jurul orei 11.45, în timp ce micuţul Claudiu se juca fără griji pe o stradă din localitate, s-a trezit luat pe sus de doi bărbaţi necunoscuţi. Întâmplarea a fost observată de un martor care a sunat la numărul unic de urgenţe 112 pentru a sesiza poliţia cu privire la răpirea minorului. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă formată din lucrători de la Poliţia oraşului Făurei şi Secţia 3 de Poliţie Rurală Surdila Găiseanca, care a efectuat verificări. Poliţiştii au stabilit că Brăileanu M., însoţit de Franţ T., ambii din comuna Movila Miresii, s-au deplasat în comuna Vişani cu autoturismul condus de un consătean şi au luat cu forţa copilul. Apoi, răpitorii s-au întors la Movila Miresii, sechestrând copilul la locuinţa lui Brăileanu.
Pe numele celor doi suspecţi, care au recunoscut că au comis fapta pentru a se răzbuna pe familia minorului, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, aceştia fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi apoi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei cu propunere de arestare preventivă. "Parchetul a admis parţial propunerea poliţiştilor şi a înaintat-o Judecătoriei Făurei, care a emis pe numele lui M.B. mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Cei doi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila, iar miercuri seară, la expirarea ordonanţei de reţinere, învinuitul T.F. a fost pus în libertate", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii