Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unui proiect de hotarire i s-a adaugat un articol nou

Neregulile semnalate, in repetate rinduri, de consilierii municipali braileni referitor la modul in care sint intocmite proiectele de hotarire CLM au fost, inca o data, confirmate. Cea mai recenta vizeaza un proiect de hotarire privind aprobarea bugetului pentru realizarea proiectului "Servicii sociale la domiciliu pentru persoane virstnice cu situatie familiala si materiala precara" de catre Fundatia "Lumina" care, dupa ce a fost aprobat in plen intr-o forma, a ajuns la Prefectura, spre validare, cu un articol in plus. Astfel, in loc de cele doua articole pe care le-au votat consilierii, in care se preciza bugetul activitatii si de cine va fi dus la indeplinire, pe drumul spre Prefectura a mai aparut un articol, ce prevedea si sursa de finantare.
Presedintele organizatiei de femei a PD, Ana Negoita, a precizat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceasta este inca o dovada a faptului ca personalul tehnic al Primariei nu isi face treaba: "Vreau sa va spun ca au existat 3 probleme. In primul rind nu a fost bine pregatit, apoi nu a avut avize de la comisie si dupa ce s-a votat, a aparut cu un articol in plus. Noul articol prevedea fatul ca cei 32.100 RON vor fi asigurati din credite bugetare aprobate prin bugetul local pe 2006, pentru Cantina de Ajutor Social Braila, diminuindu-se astfel volumul bugetar al cantinei, aprobat initial. Pai care e menirea unui ONG? Sa caute surse de finantare in alta parte, nu la CLM. Mai mult, consiliul are si el o directie care ar putea presta aceasta activitate, ca sa nu mai vorbim de faptul ca Fundatia nu este acreditata pentru acest gen de servicii. Este adevarat ca, pina la 31 decembrie, pot desfasura activati sociale fara acreditare si, deci, ei vor bani sa angajeze oameni, ca apoi sa poata cere autorizatie. In ceea ce priveste bugetul, 20.000 RON vor fi folositi pentru plata salariilor si doar 4.700 RON pentru hrana asistatilor si materiale".
Referitor la aceasta problema, viceprimarul Daniela Vasioiu s-a aratat surprinsa de modul in care s-a insistat pentru votarea acestui proiect, desi nu avea nici macar avizele necesare pentru a intra in discutia plenului. "Dar ni s-a tot spus sa nu ne mai legam de aspecte de forma, ci sa vedem fondul. Am lasat forma la o parte, dar in acest caz nici fondul nu era bun. Mai mult, pe drumul de la CLM la Prefectura a mai aparut un articol, dar si avizele, inclusiv cel al Comisiei de buget finante, care a fost semat numai de secretar, Petrica Popa, si nu si de presedinte, Ionel Mihalache. Sint curioasa daca se va da aviz de legalitate. Uimitor mai e ca acest ONG solicita bani publici pentru a angaja oameni pentru o activitate care se va desfasura numai pina la sfirsitul anului, tocmai petru a obtine avizele sa poata functiona si solicita si alti bani. Noi am tot semnalat aceste nereguli si l-am atentionat pe primar. Dar acum e flagrant, si cineva va trebui sa raspunda", a punctat viceprimarul Vasioiu.
La rindul sau, presedintele organizatiei brailene a PD, Horia Vasioiu, a tinut sa explice ca este de datoria Prefecturii sa verifice legalitatea hotaririlor consiliilor locale si sa sesizeze organele abilitate in caz ca descopera nereguli. "Doar Prefectura da avizul de legalitate si ea trebuie sa isi spuna punctul de vedere fata de aceste hotariri care, dupa noi, sint ilegale. Aici e o fapta penala, iar cei care se fac vinovati trebuie sa plateasca. In functie de ce raspuns va da Prefectura, vom sesiza Ministerul Administratiei si Internelor. Nu noi sintem abilitati sa facem cercetarile de rigoare. Ne putem adresa doar celor abilitati, iar primii sint Prefectura. Dar asta e caz penal, care ar trebui judecat de Parchet, iar Politia trebuie sa faca cercetari".
Referitor la aspectele semnalate de consilierii PD, subprefectul Dumitru Popa ne-a declarat ca, intr-adevar, Prefectura a primit, pentru validare, hotarirea cu pricina si ca se vor face cercetari in aceasta privinta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii