Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UNPR începe demersurile pentru constituirea unei platforme civice de centru-stânga

"Vreau să vă anunţ că avem în vedere construirea unei platforme civice din care să facă parte organizaţii ale societăţii civile, asociaţii ale pensionarilor, structuri sindicale şi patronale şi, eventual, chiar formaţiuni politice. Vrem să le dăm celor care se regăsesc în valorile stângii responsabile ocazia de a-şi face auzită vocea, de a participa la formularea proiectelor legislative şi de a propune soluţii la problemele României. Vă pot spune că discuţiile au început deja şi sperăm ca în viitorul apropiat să se contureze o formă clară a aceastei platforme şi să se concretizeze din punct de vedere organizaţional", a declarat Gabriel Oprea după şedinţa Biroului Politic Permanent Naţional al UNPR.
El s-a declarat convins că partenerii din Coaliţie vor saluta acest demers. "Sunt convins că şi partenerii noştri din Coaliţie, chiar dacă au o altă orientare ideologică, vor saluta un astfel de demers. Dialogul acesta dintre stânga şi dreapta, atâta vreme cât este purtat pe coordonatele interesului naţional, este mai mult decât necesar pentru România. Cred că atât PDL, cât şi UDMR, s-au convins până acum că UNPR are capacitatea de a purta un astfel de dialog", a completat Oprea.
Liderul UNPR a mai subliniat că Uniunea îşi va respecta identitatea politică şi va merge la viitoarele alegeri „pe propriile picioare". "Tocmai pentru că ne respectăm valorile şi identitatea, UNPR va merge în viitoarele alegeri pe propriile picioare şi sunt convins că va obţine un scor foarte bun, minim 10% din voturi", a susţinut el. Cu toate acestea Oprea a precizat că "acolo unde Coaliţia are un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean în funcţie care se bucură de încrederea şi sprijinul comunităţii", atunci vor merge pe varianta candidatului comun. "Fie că este de la UNPR, fie că este de la PDL, acel candidat va primi sprijinul ambelor partide", a explicat Gabriel Oprea.
La rândul lui, Marian Sârbu, preşedintele UNPR, a precizat, în legătură cu viitoarea construcţie gândită de Uniune, că "un mare interes va exista pentru această platformă din partea sindicatelor, patronatelor şi a organizaţiilor de pensionari". ''Cu acest prilej, vreau să invit toate organizaţiile de acest tip interesate în constituirea unei astfel de coaliţii de centru-stânga la un dialog foarte pertinent foarte aplicat pe această temă", a completat Sârbu, subliniind că prin această platformă se va "prezerva statul social".
Categorie articol: 

Comentarii