Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Universul lui Salinger pe scena salii Studio

"O zi desavirsita pentru pestii banana" este cea mai noua premiera pusa pe scena salii Studio de doi studenti la clasa de regie a lui Alexa Visarion, Iris Spiridon si Alexandru Lustig. Spectacolul realizat dupa o idee a apreciatului scriitor american J. D. Salinger, cunoscut in Romania in special pentru romanul "De veghe in lanul de secara", prezinta doua scurte povesti, drame tipic americane ale caror erou principal este soldatul lasat la vatra de armata americana. Integrarea acestuia in societate este dificila pentru ca tinarul are puternice sechele psihice, impulsuri de necontrolat, care dau peste cap viata familiilor in care acesta trebuie sa traiasca. Din aceasta cauza pentru spectatori va fi mai greu sa se regaseasca in personajele din "O zi desavirsita pentru pestii banana". In schimb, povestea pestilor banana, care alearga dupa mincare si ramin captivi in locul in care o gasesc pina cind mor, poate sa provoace spectatorii, insa spectacolul este foarte scurt si cind astepti sa se intimple ceva totul se termina. Sint doua flash-uri care iti arata un univers cu totul special.
Cele doua scurte istorioare sint bine jucate de Emilian Oprea, Cornel Cimpoae, Elena Andron, Liliana Ghita si micuta Iulia Vasilescu, eleva la Liceul de Arta. Viziunea regizorala a celor doi tineri s-a incadrat in limitele cunoscute, nu au riscat cu tot felul de inovatii si au reusit sa faca un spectacol curat, care pune in evidenta actorul. Scenografia este semnata de Ana Maria Silaghi si Vanda Duta, alte doua studente la Universitatea de Arta Teatrala Bucuresti. Spectacolul dureaza aproximativ 60 de minute.
Aceasta a fost prima productie din proiectul "Tineri creatori", initiat de directorul artistic al teatrului, actrita Liliana Ghita, care urmareste sa promoveze talentul tinerilor regizori si scenografi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii