Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Universitatea "Constantin Brancoveanu" - 15 ani de la infiintare

Astazi, de la ora 17.00, la Universitatea "Constantin Brancoveanu" are loc deschiderea festiva a anului universitar, prilej cu care se va sarbatori si implinirea a 15 ani de la infiintare. In fata tuturor cadrelor didactice si a invitatilor vor fi premiati cei mai buni studenti.
Universitatea "Constantin Brancoveanu" a fost fondata in anul 1991 si acreditata prin Legea nr. 242/ aprilie 2002, fiind parte a sistemului national de invatamint. Emblema sa este vulturul stilizat intr-o conceptie moderna.
Aceasta universitate ofera invatamint superior de lunga durata, cursuri de masterat si de doctorat. Cadrele didactice si studentii deruleaza activitati de cercetare stiintifica fundamentala si aplicativa, formeaza si perfectioneaza specialisti de inalta valoare. De asemenea, a desfasurat activitati de cercetare stiintifica si in colaborare cu institutii similare din strainatate.
Rectorul universitatii este prof. univ. dr. Alexandru Puiu, laureat al Academiei Romane, membru al Academiei de Stiinte din New-York. Prof. univ. dr. Alexandru Puiu a fost declarat Omul anului de doua institute de cercetari din SUA si Anglia si a fost decorat prin decret prezindential cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler.
Cadrele didactice ale institutiei sint doctori in stiinte in proportie de 85%, dintre care opt sint laureati ai Academiei Romane. Spatiile universitatii, aflate in proprietatea institutiei, sint moderne, elegante, functionale si ofera studentilor peste 200 de calculatoare de ultima generatie, softuri performante si Internet.
Universitatea are si editura proprie, "Independenta Economica", unde se tiparesc tratate si manuale de interes pentru specialistii din tara si din strainatate. Cu productia editoriala de calitate a reusit sa obtina opt diplome de excelenta la evenimente de gen nationale si internationale. Biblioteca la care au acces studentii dispune de aproximativ 50.000 de volume.
Conducerea institutiei ofera anual numeroase burse de merit si premii, pune la punct programe sociale si ofera diverse facilitati. Aceasta activitate educationala este completata de activitatile cultural-sportive care pun in valoare personalitatea studentilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii