Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uniunea Sindicatelor din Braila isi relanseaza activitatea

Conducerea interimara a recent infiintatei structuri sindicale fondata de sindicatele din "Laminorul" si Promex" doreste sa relanseze Uniunea Sindicatelor din Braila (USB) dupa o perioada de citeva luni de inactivitate. Asta, in contextul in care, asa cum a explicat presedintele interimar, Constantin Iarca, implicarea cofondatorului a fost minima. Mai mult, Iarca a afirmat, in urma cu ceva timp, ca este dispus sa se retraga din afiliere pentru ca i s-a cerut asta ca o conditie pentru a putea candida pentru presedintia filialei locale a Confederatiei Cartel Alfa. "Am decis ca nu voi renunta la acest proiect. Asa incit, la finele saptaminii trecute, am avut o intilnire cu mai multe sindicate din Braila, ocazie cu care am observat ca interesul pentru aceasta miscare sindicala in plan local inca exista. Astfel, vom demara o campanie de racolare de noi membri, indiferent de afilierea acestora la federatii si confederatii" ne-a declarat Iarca. El a spus ca au raspuns invitatiei de a participa la aceasta intilnire Sindicatul Liber al Soferilor din SC "Braicar", Sindicatul Liber "CET", Sindicatul "Anghel Saligny" al salariatilor din Zona Libera Braila, organizatia sindicala a salariatilor de la "Electrocentrale" Braila, sindicatul salariatilor de la "Celhart Donaris", precum si reprezentanti ai Sindicatului Liber "Promex". "Am fost multumit de pozitiile exprimate de cei prezenti la discutii care au confirmat ca mai sint inca sindicate cu verticalitate morala si dornice sa se implice si mai mult in solutionarea problemelor de ordin social din Braila. Ba chiar sindicatul salariatilor din Zona Libera s-au inscris deja in aceasta structura", a spus Constantin Iarca. In plus, acesta a mai adaugat ca o tinta in prima faza o va constitui racolarea de membri din domeniul confectiilor textile.
Important de mentionat este ca, in functie de dezvoltarea pe care o va inregistra USB, cel mai probabil in primavara anului viitor, va fi organizat un congres unional, ocazie cu care va avea loc si alegerea structurii de conducere, astfel incit perioada de interimat sa ia sfirsit.
Reamintim ca in vara acestui an, organizatiile sindicale reprezentative din cadrul "Laminorul" si "Promex" au fondat Uniunea Sindicatelor din Braila, care numara la infiintare peste 1.500 de membri de sindicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii