Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uniunea Judeţeană a Pensionarilor din Brăila se pregăteşte de Sărbătoarea Învierii

• după ce duminică au fost în pelerinaj la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, de săptămâna viitoare, aproximativ 250 de pensionari vor primi daruri pentru a sărbători Paştele

 

Duminică, 14 aprilie a.c., un grup format din mai mulţi pensionari, a mers în pelerinaj la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi. Însoţiţi de Tinca Rusu Preda, preşedinte al Uniunii Judeţene a Pensionarilor din Brăila şi de Mariana Ioniţă, vicepreşedinte, pelerinii au asistat la o slujbă de duminică deosebită, după care, multe dintre persoane s-au spovedit şi s-au  împărtăşit la Mănăstirea din Vladimireşti.

La invitaţia măicuţelor, pensionarii brăileni au servit o masă caldă într-un cadru deosebit şi plin de pioşenie, iar la întoarcerea spre casă,  grupul a poposit la Grădina Botanică din Galaţi, unde pensionarii au vizitat Complexul Muzeal şi Acvariul, dar au şi imortalizat momentele şi locurile pe care le-au văzut.

Pe toată durata excursiei, pelerinii au beneficiat şi de momente artistice, de cântece religioase şi pricesne, melodii de suflet oferite de profesor Nicuşor Mocănescu şi de Aurelia Stoica, profesor de muzică pensionar, care au reuşit să sensibilizeze sufletele bătrânilor până la lacrimi.

Potrivit informaţiilor oferite de Tinca Rusu Preda, Uniunea Judeţeană a Pensionarilor din Brăila se pregăteşte intens în această perioadă, pentru a le putea oferi bătrânilor cu resurse materiale precare sau celor singuri şi nevoiaşi

un ajutor de Sărbătoarea Învierii.

“De săptămâna viitoare şi până la Sărbătoarea de Paşte, vom merge acasă la persoanele care nu se pot deplasa şi le vom oferi pachete cu produsele necesare, iar ceilalţi membri ai Uniunii îşi vor ridica ajutoarele de la sediu. Aşteptăm să vedem ce primim din partea Primăriei, iar diferenţa o vom pune noi pentru pachetele de Paşte. Deja am cumpărat produsele necesare neperisabile, avem liste cu persoanele respective,  iar pentru pensionarii cu venituri mici, cu situaţii grele, vom oferi şi bani. La fel ca şi în anii precedenţi, vom oferi pensionarilor noştri în jur de 200-250 de pachete cu produse, pentru a se putea bucura pe deplin de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos”, a precizat Tinca Rusu Preda, preşedinte al Uniunii Judeţene a Pensionarilor din Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii