Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uniunea Europeana va deschide trei noi capitole in negocierile cu Turcia

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, luni, la Ankara, ca pina la sfirsitul lunii iunie este prevazuta deschiderea a trei capitole in negocierile cu Turcia, cerind Guvernului turc sa continue reformele, relateaza AFP.
"Vreau sa subliniez ca intentionam sa deschidem trei capitole de negociere pina la 26 iunie", a declarat Steinmeier in cursul unei conferinte de presa.
"Sper ca nu va exista alternativa la continuarea procesului reformelor democratice si la avansarea Turciei pe fagas european", a adaugat Steinmeier, a carui tara asigura presedintia semestriala a Uniunii Europene.
De altfel, oficialul UE a cerut Ankarei sa modifice Articolul 301 din Codul Penal, care prevede pedepsirea "insultei la adresa identitatii nationale".
"In problema Ciprului, faptul ca promisiunile facute nu au devenit realitate este trist. Este foarte trist ca Protocolul de la Ankara nu a fost ratificat si ca nu s-a inregistrat nici un progres in comertul direct cu Ciprul de Sud", a continuat ministrul.
Categorie articol: 

Comentarii