Mergi la conţinutul principal

Uniunea Europeana investeste in consolidarea societatii civile din Romania

Delegatia Comisiei Europene in Romania si Guvernul Romaniei au lansat, ieri, trei noi Cereri de Oferta de proiecte in valoare de peste 4,6 milioane de euro, in cadrul Fondului pentru Societatea Civila din Romania finantat prin programul Phare al Uniunii Europene. Fondul ofera sprijin financiar pentru cresterea credibilitatii sectorului ONG si a capacitatii sale de a satisface nevoile si interesele comunitatii.
Cele trei cereri de Oferta de proiecte isi propun: cresterea credibilitatii si intarirea capacitatii institutionale si operationale a ONG-urilor in raport cu toti actorii sociali, de la comunitati pina la publicul larg, de la constituienti pina la factorii de decizie; promovarea rolului ONG-urilor in adoptarea si transpunerea acquis-ului comunitar in domenii precum munca si dialog social, protectia consumatorului, mediu, dezvoltare socio-economica, egalitate de sanse intre femei si barbati etc.; cresterea rolului ONG-urilor in mentinerea si sustinerea democratiei si statului de drept in protectia drepturilor omului, inclusiv protectia drepturilor minoritatilor si drepturilor copiilor, a accesului la informatie, a libertatii de expresie si independentei mass-media, a independentei justitiei si luptei impotriva coruptiei.
Pentru Componenta 1 - Dezvoltarea Sectorului ONG, Domeniul I - "Informare publica/Campanii de educare", valoarea finantarii nerambursabile este cuprinsa intre 15.000 si 150.00 de euro/proiect, pentru Domeniul II - "Dezvoltarea organizationala pentru ONG", valoarea finantarii este intre 10.000 si 50.000 de euro/proiect, iar pentru Domeniul III - "Centre de Resurse pentru ONG", valoarea finantarii este intre 10.000 si 40.000 de euro/proiect. Pentru Componenta 2 - "Adaptarea si implementarea acquis-ului comunitar", finantarea este cuprinsa intre 10.000 si 70.000 de euro/proiect, iar pentru Componenta 3 - "Democratie, drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei", valoarea finantarii nerambursabile ste cuprinsa intre 5.000 si 80.000 de euro.
De mentionat este faptul ca grantul Uniunii Europene nu poate depasi 90% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.
Solicitanti eligibili sint organizatiile neguvernamentale non-profit
romanesti care pot actiona individual sau in consortiu cu alte ONG-uri non-profit din Romania si/sau cu autoritati/institutii publice locale/nationale si/sau ONG-uri cu sediul intr-una din tarile Phare sau membre ale Uniunii Europene.
Cererile de finantare trebuie depuse pina la data de 17 noiembrie 2005, ora 16.00, la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile,
Splaiul Independentei 2K, etajul 4, Bucuresti, sector 3.
Setul de documente necesare (ghidul solicitantului si cererea de
finantare) se poate obtine de la sediul FDSC , Centrul de Informare al Comisiei Europene in Romania (Calea Victoriei 88, sector 1 Bucuresti) sau de site-urile www.infoeuropa.ro si http://www.fdsc.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro