Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uniunea Europeană impune în premieră taxe antisubvenţie pentru importurile din China

Uniunea Europeană a impus, sâmbătă, taxe compensatorii variind între 4% şi 12% la importurile de hârtie de tipar de înaltă calitate din China. Ancheta a mai stabilit că producătorii chinezi de hârtie de calitate superioară îşi exportă produsele la preţuri de dumping în Uniunea Europeană, ceea ce va determina UE să impună taxe antidumping variind de la 8% la 35,1%, în funcţie de producător.
"Este pentru prima dată când luăm măsuri împotriva subvenţionării strategice şi direcţionate a unei industrii specifice, de către guvernul chinez. Niciuna dintre aceste subvenţii nu este în concordanţă cu obligaţiile pe care China şi le-a asumat în 2001, când s-a alăturat Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Măsurile instituite astăzi (sâmbătă, n.r.) vor restabili condiţiile echitabile de comerţ pe piaţa UE", a declarat purtătorul de cuvânt pe probleme de comerţ al UE, John Clancy.
Investigaţia, lansată în februarie 2010, a stabilit că exporturile din China au exercitat presiuni asupra preţurilor pe piaţa UE, cu efecte negative semnificative asupra performanţelor financiare şi operaţionale ale producătorilor europeni de hârtie de tipar de înaltă calitate, folosită mai ales pentru cataloage şi broşuri.
Taxele antidumping definitive (între 8% şi 35,1%), precum şi taxele antisubvenţie vor fi impuse pentru următorii cinci ani, cu posibilitate de prelungire în cazul în care producătorii europeni sau alte părţi vor cere Comisiei Europene să constate că expirarea lor ar duce la reapariţia prejudiciului asupra industriei europene a hârtiei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii