Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unirea Urziceni şi-a asigurat calificarea în Liga Europa

Cum s-a marcat golul:
1-0, min. 45: Brandan a executat o lovitură liberă de la mijlocul terenului până în careul spaniolilor, de unde Dragutinovic a trimis în poartă cu o lovitură de cap imparabilă pentru Varas.
Unirea Urziceni a reuşit să deschidă scorul în minutul 2, prin Pablo Brandan, în urma unei lovituri libere, dar arbitrul Ovrebo a anulat golul pe motiv de ofsaid la Bilaşco, atacantul ialomiţean participând şi el la fază.
Ibericii au ratat o mare ocazie în minutul 8, atunci când Kanoute a trimis în bara din stânga porţii lui Arlauskis din şase metri. Peste numai 11 minute, Negredo a trimis în bara transversală, profitând de o imprudenţă a lui Arlauskis.
În minutul 78, Bilaşco s-a accidentat, însă fotbaliştii Sevillei nu au aruncat mingea în afara terenului şi au continuat jocul, însă au fost opriţi în cele din urmă de arbitrul, moment în care banca tehnică a spaniolilor a protestat vehement. Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a mers spre aceştia, reproşându-le lipsa de fair-play, fiind cu greu oprit de managerul Mihai Stoica să nu ajungă la adversari. De altfel, fostul internaţional român a vociferat încontinuu la adresa brigăzii norvegiene.
Fundaşul sârb Ivica Dragutinovic se află la al doilea autogol din carieră pe stadionul din Ghencea. În sezonul 2004-2005 al Cupei UEFA, în faza grupelor, când era legitimat la Standard Liege, acesta a marcat în propria poartă în partida cu Steaua, pierdută, scor 0-2.
Fundaşul Vasile Maftei a încasat al treilea galben din cadrul grupelor Ligii Campionilor şi va rata partida cu VfB Stuttgart, din ultima etapă.
Unirea Urziceni a reuşit să se impună, deşi a avut posesia balonului în numai 32% din timp, faţă de 58% cât au avut spaniolii. De asemenea, ialomiţenii au fost dominaţi şi la capitolul şuturi pe poartă, scor 2-5, dar şi la şuturi totale 5-15.
Aceasta este prima victorie a unei echipe româneşti într-un meci din faza grupelor Ligii Campionilor disputat pe teren propriu, după cea reuşită de Steaua cu Widzew Lodz, scor 1-0 în ediţia 96-97.
În urma acestui succes, Unirea Urziceni a devenit echipa din România care a reuşit să adune cele mai multe puncte în cadrul fazei grupelor Ligii Campionilor, având în acest moment 8, cu două mai mult decât precedentul record. Până acum, România a mai avut două reprezentante în şase ediţii, Steaua şi CFR Cluj. Formaţia din Ghencea a obţinut 6 puncte în sezonul 1994-1995, 6 puncte în 1995-96, 4 puncte în 1996-97, 5 puncte în 2006-07 şi 1 punct în 2007-08, în timp ce CFR Cluj a realizat 4 puncte în sezonul 2008-2009.
De asemenea, formaţia ialomiţeană a devenit prima echipă românească care a înregistrat două victorii în cadrul grupelor Ligii Campionilor.
În celălalt meci din grupă, VfB Stuttgart s-a impus în deplasarea de la Rangers, scor 2-0, iar situaţia în clasament înaintea grupei arată astfel: 1. FC Sevilla 10p 2. Unirea Urziceni 8p 3. VfB Sttutgart 6p 4. Rangers 2p.
După ce şi-a asigurat deja poziţia a treia, care o califică în 16-imile Ligii Europa, Unirea Urziceni mai are nevoie de un singur punct în deplasarea de la Stuttgart, din ultima etapă, programată pe 9 decembrie, pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor, în premieră pentru o echipă din România.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii