Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unirea Târlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea s-au retras din Liga a II-a

campionatul se reia în acest weekend cu 16 echipe • duminică, de la ora 11.00, Dacia Unirea joacă pe Municipal cu UTA Bătrâna Doamnă

 

Vineri, 24 februarie, Unirea Târlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea au înştiinţat Departamentul Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal că se retrag din Liga a II-a, iar Comisia de Disciplină şi Etică a dictat: “În conformitate cu prevederile art. 79/8 şi 79/14 din RD constată retragerea echipelor de seniori CS Unirea Târlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a, ediţia 2016-2017 şi se sancţionează cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de Asociaţia Judeţeană de fotbal pe teritoriul cărora au sediul cluburile în cauză”. Acesta este verdictul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF atât în cazul echipei Unirea Târlungeni, cât şi al celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. În aceste condiţii, dacă Unirea Târlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea vor dori să-şi continue activitatea la seniori, cele două cluburi trebuie să pornească obligatoriu din ultima ligă a judeţului din care fac parte, Braşov, şi respectiv Vâlcea. Toate meciurile din retur, disputate deja de cele două formaţii menţionate, sau care urmează să fie jucate, vor fi pierdute cu 3-0.

Astfel că, începând cu etapa a 22-a, Liga a II-a se va relua cu un număr de 16 formaţii. Iar în această situaţie doar echipa care va încheia campionatul 2016-2017 pe poziţia a 16-a va mai retrograda.

Nu este nicio bucurie că s-au mai retras două echipe cu tradiţie din acest eşalon. Nu acesta a fost scopul iniţial al schimbării sistemului competiţional cu o singură serie. Va fi, probabil, o parte a doua de campionat mai relaxată, pentru că mai retrogradează o singură formaţie. Noi mergem înainte cu toate dificultăţile de rigoare”, a declarat Valentin Avramescu, preşedintele Daciei Unirea.

Vă reamintim că duminică, în etapa a 22-a a Ligii a II-a, Dacia Unirea, locul al 10-lea, va evolua pe teren propriu în compania echipei de pe locul al doilea, UTA Bătrâna Doamnă. Partida începe la ora 11.00.
Categorie articol: 

Comentarii