Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unirea cere oficial FRF să îl lase pe Răzvan Lucescu să antreneze formaţia din Urziceni

Unirea Urziceni a explicat că această soluţie nu este una nouă în fotbalul românesc şi a dat exemplul selecţionerului naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, care a pregătit în acelaşi timp şi reprezentativa U21 şi gruparea FC Vaslui. "Nu am fi apelat la această soluţie, care în opinia noastră este singura viabilă în acest moment, dacă nu ar fi existat un precedent, în speţă detaşarea selecţionerului echipei naţionale de tineret la FC Vaslui în returul ediţiei 2007-2008 a Ligii I, chiar în perioada în care naţionalele erau în plină campanie de calificare, iar FRF avea aceeaşi conducere. În atare condiţii, ar trebui să luaţi în considerare faptul că viitoarea campanie de calificare a naţionalei va începe la 3 luni după detaşarea pe care o cerem", se arată în scrisoarea clubului, semnată de managerul Mihai Stoica.
Clubul din Urziceni menţionează că Răzvan Lucescu şi-a dat deja acordul pentru a pregăti campioana României, iar în perioada de detaşare gruparea "va achita integral salariul selecţionerului".
De asemenea, Unirea susţine că parcursul european al formaţiei pregătite până acum de Dan Petrescu este un alt argument pentru care selecţionerul ar trebui să fie lăsat să antreneze în paralel şi echipa de club şi naţionala. "Unirea a realizat în acest sezon cel mai bun parcurs din istoria participărilor echipelor româneşti în Liga Campionilor şi a contribuit substanţial la creşterea coeficientului de ţară. În toate partidele, jucătorii au evoluat cu tricolorul pe piept, iar în partidele oficiale drapelul ţării a fost arborat pe toate stadioanele. Nu credem că mai e nevoie să subliniem importanţa meciurilor pe care Unirea le va juca împotriva lui FC Liverpool, precum şi expunerea de care fotbalul românesc va beneficia", se mai arată în scrisoarea ialomiţenilor.
Dan Petrescu şi-a reziliat de comun acord contractul cu formaţia Unirea Urziceni, iar oficialii grupării ialomiţene au anunţat că ar vrea ca selecţionerul Răzvan Lucescu să pregătească formaţia pentru o anumită perioadă. Oficialii FRF, prin vocea lui Mircea Sandu, au afirmat însă că acest lucru nu este posibil. Mihai Stoica anunţase că în cazul în care varianta Răzvan Lucescu pică, este posibilă numirea unui alt antrenor până la începutul anului 2010.
Categorie articol: 

Comentarii