Mergi la conţinutul principal

Unii brăileni, nemulţumiţi de preţurile de la patinoar

* chiar dacă deschiderea patinoarului din Brăila a fost aşteptată cu nerăbdare de cei care iubesc sportul pe gheaţă, au apărut nemulţumiri legate de valoarea tarifului de intrare * de la 5 lei, cât costa anul trecut o oră pe gheaţă, tariful a urcat, în acest sezon, la 9 lei şi ajunge la 19 lei, dacă se ia în calcul şi închirierea patinelor * chiar şi aşa, spune conducerea SUPAGL, la Brăila se practică cele mai mici preţuri din ţară

 

 

Patinajul a devenit un lux la Brăila, acuză unii brăileni în câteva sesizări sosite la redacţie. Şi asta pentru că, faţă de anul trecut, preţul biletelor s-a dublat. În plus, dacă până acum existau reduceri pentru copii, anul acesta nici vorbă de aşa ceva. Pentru o oră de stat pe gheaţă, tinerii trebuie să scoată acum din buzunare 19 lei, tarif în care sunt incluse o taxă de intrare de 9 lei/oră şi o taxă de 10lei/oră pentru închiriat patine. Şi dacă ne uităm la preţurile de anul trecut, aflăm că pentru o oră de patinaj, o persoană nu cheltuia mai mult de 9 lei, bani în care intrau cele două taxe de intrare şi închiriat patine. Întrebat cum se explică aceste scumpiri, directorul Serviciului de Utilitate Publică şi Gospodărie Locală (SUPAGL) spune că s-a aliniat preţurilor de la nivel naţional. „Da, într-adevăr, anul trecut era mult mai puţin, 5 lei şi 4 lei, dar rămâne în continuare cel mai mic tarif din ţară, în momentul ăsta. La Brăila, Consiliul Local Muncipal a hotărât să fie 9 lei. Costul real pentru o oră de patinaj pentru persoană, pe oră, este undeva în jurul a 44 de lei. Dar Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean au hotărât să se reasocieze şi să vină în sprijinul nostru şi să acorde nişte bani, astfel încât tariful să fie unul suportabil”, explică Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL. De altfel, mai spune acesta, nici facturile lunare pentru întreţinerea patinoarului nu sunt de neglijat. „Numai curentul, într-o lună, este 1 miliard de lei vechi”, precizează Munteanu.

Totuşi, la actuala valoare a tarifului, nu este de mirare că mulţi dintre brăileni, mai ales din rândul celor care trebuie să închirieze şi patine, renunţă să mai intre pe gheaţă. În această situaţie am găsit-o şi pe Cristina C., o mămică din Brăila care şi-a adus copilul să patineze. Dacă în alţi ani brăileanca patina alături de copil, anul acesta spune că, din cauza preţurilor, s-a limitat doar la a sta pe margine. ”Este enorm! Cum să coste aproape 20 de lei..?! Şi, atenţie, nu pentru toată ziua sau, mă rog...timp nelimitat cum este în altă parte. Deci 20 de lei pe oră, mi se pare enorm. Dar ce le-a venit cu scumpirile astea, că salariile noastre au rămas aceleaşi...Acum am făcut o excepţie, dacă tot am ajuns aici, mi-am lăsat copilul să intre, dar eu prefer să stau pe margine”, ne-a spus brăileanca.

Potrivit datelor centralizate de SUPAGL Brăila, patinoarul a avut, anul trecut, încasări de 82.348 de lei, din care 30.078 lei pentru închiriat patine. O sumă relativ mică, dacă ne uităm doar la factura lunară de energie electrică, de 100.000 de lei, sumă la care se adaugă, fireşte şi alte operaţiuni de întreţinere a gheţii, dar şi plata salariilor pentru 6 angajaţi, potrivit conducerii SUPAGL.

Amintim că la începutul acestei luni, autorităţile locale şi judeţene din Brăila au „îngheţat” la aflarea datoriilor acumulate între anii 2015-2017, la Patinoarul artificial, o factură cu 7 cifre, mai exact de 2.000.000 lei. Dacă Consiliul Local Municipal Brăila şi-a asumat să achite anual, în baza unui nou contract, sumele de 200.000 lei pentru funcţionare şi 100.000 lei pentru investiţii, finanţarea Consiliului Judeţean Brăila întârzie să fie alocată din cauza unor contre politice ale consilierilor.

În ciuda acestor sincope, patinoarul artificial, de altfel, singurul din Brăila, s-a deschis şi în acest an, odată cu Moş Nicolae, pe 6 Decembrie, când accesul a fost gratuit . Rămâne de văzut însă, cât timp va reuşi să funcţioneze cu astfel de încasări, datorii şi, mai nou... scumpiri!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro