Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte

UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte si va continua sa finanteze maximum 85% din pretul de cumparare al unei proprietati prin credite ipotecare, odata cu aplicarea noilor norme de creditare, a anuntat institutia financiara.
Banca a primit avizul Bancii Centrale pentru noile norme de creditare, dar "intrucit banca a avut conditii prudente in acordarea creditelor si anterior acestor modificari, noile norme vor avea un impact redus asupra clientilor bancii", se precizeaza in comunicat.
In vederea limitarii riscului de creditare, UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte, in functie de scoring-ul acestuia (o evaluare pe baza informatiilor socio-demografice), dar si in functie de destinatia creditului (de consum, ipotecar etc), de valuta pentru care opteaza si de perioada de acordare.
Pentru creditele garantate cu ipoteca destinate investitiilor imobiliare si pentru creditul personal cu ipoteca, nu exista modificari, banca finantind in continuare maximum 85% din pretul de cumparare al proprietatii ce urmeaza sa fie achizitionata (casa/apartament/teren), in functie de clasa de scoring si de venitul eligibil net lunar pe familie, dar nu mai mult de 85% din valoarea evaluata a respectivei proprietati.
Pentru creditele garantate cu ipoteca, in calculul capacitatii de rambursare banca accepta doi codebitori, respectiv sotul sau partenerul de viata si parintii unuia dintre soti, care vor semna contractul de credit in calitate de coplatitori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii