Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ungaria grăbeşte ridicarea zidului la graniţa cu Serbia

Ministrul a declarat că lucrările vor începe în 8-10 locuri simultan, în special la secţiunile care sunt în prezent cele mai expuse valului de imigranţi „cu scopul de a face clar pentru toată lumea că Ungaria va pune capăt unor astfel de practici ilegale".
El şi-a exprimat totodată speranţa că acest gard nu va afecta relaţiile bune dintre Ungaria şi Serbia. „Aceasta este o măsură de necesitate luată de Ungaria cu scopul de a se proteja şi de asemenea (pentru a proteja) Uniunea Europeană" de imigranţii ilegali, a mai spus şeful diplomaţiei ungare. Pe de altă parte, cotidianul ungar Napi Gazdasag a făcut cunoscut că autorităţile ungare se află în imposibilitatea de a expulza majoritatea imigranţilor, deoarece, chiar dacă autoritatea în materie de imigraţie refuză solicitările lor de azil, instanţele vor decide în favoarea lor. Un anumit număr de judecători s-a opus constant deciziei autorităţii în materie de imigraţie, scrie publicaţia ungară citând decizii judecătoreşti.
Majoritatea solicitanţilor de azil au menţionat epidemii şi violenţe fizice pentru a-şi justifica cererile, iar instanţa de judecată, spre deosebire de biroul pentru imigrare, a acceptat argumentele lor, mai scrie ziarul.

 
Categorie articol: 

Comentarii