Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unde puteţi vota la prezidenţiale dacă vă aflaţi în străinătate

Numărul secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile prezidenţiale este de 294, egal cu cel stabilit în 2009. Numărul de secţii organizate în Republica Moldova a crescut cel mai mult, de la 13 la 21, în timp ce pentru Spania şi Italia a fost menţinut acelaşi număr de centre de vot. O creştere a fost prevăzută şi pentru Marea Britanie. "Secţiile de votare sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale României, în sediile institutelor culturale româneşti din străinătate, în teatrele de operaţiuni din Afganistan, precum şi în alte locaţii care permit desfăşurarea în bune condiţii, de corectitudine şi neutralitate, a procesului de votare", menţionează Ministerul Afacerilor Externe.
Ministerul reaminteşte că, la alegerile pentru Preşedintele României din 2009, în străinătate au votat, în turul doi, aproximativ 146.000 de cetăţeni români în 294 secţii de votare, înregistrându-se astfel cel mai mare număr de cetăţeni români care au votat în afara ţării la un scrutin.
Conform anexei la ordinul ministrului, cuprinzând lista secţiilor de votare din străinătate, publicată în Monitorul Oficial, secţii de votare în număr mai mare vor fi organizate în: Italia - 51, Spania - 38, SUA - 22, Republica Moldova - 21, Marea Britanie - 11, Franţa - 9. În Germania şi Australia vor fi 5 secţii de votare, câte 4 secţii vor fi în Belgia, Canada, Serbia, Turcia, Ungaria, câte 3 în Afganistan, Austria, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina.

 
Categorie articol: 

Comentarii