Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unde?

Şi unde în lumea civilizată un astfel de comportament trece nesancţionat cu o suspendare, o demisie sau o demitere? Apoi, unde în lumea civilizată se pierd opt luni în cercetarea unui astfel de caz? Şi unde Dumnezeu, în lumea civilizată, un procuror legiferează toate aceste abuzuri, blocând accesul la justiţie printr-o decizie de neîncepere a urmăririi penale?

Da, unde mama naibii, în lumea civilizată, procurorul o face pe avocatul făptuitorilor şi consemnează fraze de genul ăsta: "intenţia lui Cornel Muşat a fost aceea de a se face util, de a da ajutor la imobilizarea unor persoane care în opinia sa avuseseră un comportament necorespunzător, comportament ce trebuia sancţionat de către organele de poliţie" sau "procesul de imobilizare este un proces de duritate mare şi este foarte posibil ca leziunile prezentate de către persoana vătămată să fi fost produse la momentul respectiv şi nu în mod intenţionat" sau motocicletele trebuie să circule "pe partea dreaptă a drumului public, cât mai aproape de marginea părţii carosabile", "confundând", în dispreţ sau necunoaştere profundă a legii, vehiculele (biciclete, mopede, căruţe, cărucioare) - la care face referire textul de lege citat de procuror (art. 41 şi art. 42 din OUG 195/2002) cu autovehiculele (printre care şi motocicletele - conform art. 6 din acelaşi act normativ)? Am dat câteva citate din rezoluţia semnată de procurorul Mihaela Marinescu, prin care jandarmul Silion şi fiul acestuia, alături de karatistul Cornel Muşat şi de o gaşcă de poliţişti - toţi plătiţi într-o formă sau alta din bani publici - au fost scoşi basma curată după ce au bătut trei motociclişti gălăţeni, ca să ilustrez felul în care, la Brăila, cu migală, se legiferează abuzurile mafiei autorităţilor locale.

Într-o cârdăşie perfectă, interlopi, funcţionari, directori de instituţii publice, poliţişti, jandarmi, procurori şi judecători îşi dau mâna într-o horă de un grotesc desăvârşit. Unde în lumea civilizată sunt posibile asemenea abuzuri? Niciunde. Brăila e ruptă de Europa şi e ruptă de România. Brăila e o ţară aparte. E ţara lui Stancu, a lui Simi şi Caruz, e ţara lui Silion, Constantin şi Muşat, e ţara lui Chivu, a lui Cloşcă şi a Pamfilei, e ţara masonilor expulzaţi şi a comuniştilor reşapaţi. Iar în ţara asta poţi fi bătut pe stradă sau în sediul Poliţiei, în ţara asta casele şi pieţele se câştigă ca la Monopoly, pădurile se retrocedează şi se împart membrilor dinastiei, în ţara asta miroase a rahat în nopţile de vară, iar pe deszăpeziri inexistente se toacă, cu nemiluita, banii tăi, fraiere!

 

* Citește și articolul Silion, albit de procurori
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii