Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unda verde pentru terasa fiului generalului Badalan

Alin Stefan Badalan, fiul generalului Eugen Badalan, seful Statului Major al Armatei Romane, isi va putea ridica, in aceasta vara, o terasa pe faleza fluviului, asa cum si-a propus inca de anul trecut, cind a cistigat o licitatie si a inchiriat pentru 10 ani, de la Primarie, terenul de sub Baza de Caiac - Canoe a Clubului Sportiv Municipal. Prin urmare, peste cel putin patru luni, e posibil ca pe faleza Dunarii sa apara una dintre terasele despre care tot vorbea administratia publica locala. Aceasta in contextul in care una dintre primele parcele de teren scoase la licitatie in acest sens se elibereaza de constructiile care se afla aici. Ieri, oameni de la Clubul Sportiv Municipal incepusera sa mute lucrurile aflate in baza sportiva, prognozind sa elibereze terenul in cel mult citeva zile. Imediat ce terenul va fi liber, dupa cum ne-a spus Alin Stefan Badalan, aici va incepe constructia unei terase in valoare de aproape doua miliarde de lei vechi.

Viceprimarul Tilea, nemultumit ca n-a inceput constructia teraselor

Ieri, dis-de-dimineata, ajutati chiar si de catre copii, cei de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) s-au apucat sa mute baza de caiac-canoe de pe faleza fluviului intr-o locatie noua, data la schimb de catre Primarie, linga Baza Nautica, in vederea eliberarii terenului pe care se va ridica, potrivit promisiunilor reprezentantilor administratiei, o terasa de agrement. Terenul a fost inchiriat pentru urmatorii 10 ani, in urma unei licitatii sustinute anul trecut, chiar de catre societatea administrata de fiului sefului Armatei Romane, Alin Stefan Badalan. CSM are de ridicat de pe terenul inchiriat de Badalan bunuri in valoare de aproximativ 4 miliarde de lei vechi, insa, dupa cum ne-a relatat antrenorul pe care l-am gasit chiar la fata locului, Marin Blindu, deocamdata, terenul va fi degrevat doar in parte, urmind ca hangarele cu fundatie sa fie demolate saptamina viitoare, atunci cind vor fi gasite si utilaje. "Mutam totul de acolo, o sa ridicam, deocamdata, doar o parte dintre bunuri. Urmeaza sa ridicam si hangare noi, tot cei de la Primarie ne-au promis ca ne vor ajuta si ne vor da materiale pentru ridicarea unor hangare. Deocamdata ridicam vestiarele, atelierul de timplarie. Sint multumita fiindca Primaria mi-a dat teren similar, mult mai mult decit am avut. Daca nu era Dunarea atit de mare, ridicam mai devreme bunurile de acolo, dar abia astazi am putut intra", ne-a declarat Tinca Amza, presedintele CSM Braila. De mentionat ca reporterii nostri au relatat inca din start conditiile in care Primaria a ajuns sa scoata la licitatie, fie si numai pentru inchiriere, un teren grevat de sarcini, pe care CSM isi intabulase cladiri, si numai dupa ce "Obiectiv- Vocea Brailei" a scris pe larg despre acest subiect, administratia locala a catadicsit sa dea CSM-ului un teren similar, ba chiar mai mare, si sa asigure sportivilor si materiale pentru ridicarea hangarelor in care sa-si adaposteasca barcile. Ieri, reporterilor nostri, Alin Stefan Badalan, care la un moment dat se revoltase fiindca Primaria i-a inchiriat un teren deja ocupat, le-a declarat: "In conditiile in care terenul se va elibera zilele acestea, in doua - trei saptamini, poate putin mai mult, vom scoate avizele, iar in cel putin doua luni dupa, vom putea ridica si constructia, terasa. Cred ca exista sperante ca in septembrie sa fie totul gata. Am facut un calcul si terasa va costa 1,8 miliarde de lei vechi, pina in 2 miliarde, si sper ca in cel putin cinci ani sa amortizez investitia, iar in urmatorii cinci ani, cit am contract de inchiriere cu Primaria, sa mergem si pe profit. Iata ca este aproape un an de cind am participat la licitatie si abia anul acesta daca reusesc sa ridic acolo ceva. Cu Primaria am incheiat un act aditional la contract, asa incit vom plati chirie abia din momentul in care terenul va fi liber".
Dintre cele zece terase pe care le-a promis Primaria brailenilor, pina acum, numai sase sint pe cale de a se construi in acest an. "Cu tot cu terasa despre care vorbim sint sase, insa nici una nu a fost ridicata, ceea ce ma nemultumeste, dar bine ca, macar in cazul terasei respective, am ajuns in aceasta faza. Le vom da celor de la CSM si materiale pentru a-si ridica hangarele. N-a fost o treaba foarte simpla si, pe de o parte, sint destul de nemultumit ca cei care au adjudecat nu s-au apucat de construit acolo. Pe de alta parte, nici terasa care este deja pe faleza si care are preturi accesibile si arata si bine, zic eu, nu este prea cautata de braileni. Toata lumea a strigat ca vrea terase pe faleza, insa terasa de acolo nu-i deloc plina", ne-a declarat viceprimarul Lucian Tilea. Interesant este de vazut ceea ce se va intimpla peste 10 ani, cind Primaria va fi pusa in situatia de a prelungi contractele cu cei care au cistigat licitatiile sau de a cesiona pe foarte multi ani terenurile, daca nu va fi chiar nevoita sa le vinda, tocmai fiindca pe un teren al domeniului public vor exista proprietati ale unor persoane juridice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii