Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un volum despre actrita Maria Filotti

Miine, la ora 16.00, la Teatrul "Maria Filotti" se va lansa cartea "Am ales teatrul", o editie semnata de criticul Florica Ichim, anunta un comunicat de presa al Teatrului "Maria Filotti". La eveniment va fi prezent si actorul Serban Cantacuzino, nepotul cunoscutei actrite Maria Filotti, cel care a oferit anul acesta la Gala "Hop" a tinarului actor de la Mangalia Premiul "Maria Filotti".
Cartea "Am ales teatrul" a aparut sub egida Fundatiei Culturale "Camil Petrescu", ca supliment al revistei "Teatrul Azi".
Maria Filotti a inceput redactarea amintirilor sale in anul 1953, dar nu le-a putut finaliza. Textul a fost ingrijit si adnotat pentru publicare de catre eminentul om de cultura dr. Ion Filotti - Cantacuzino, fiul artistei, a explicat criticul Florica Ichim.
Actuala editie, a treia, este esenta memoriilor actritei Maria Filotti, cu reduceri , fata de editiile anterioare, dar imbogatita cu imagini se mai precizeaza intr-un comunicat de presa al Teatrului.
Volumul "Am ales teatrul" de Maria Filotti este aparut cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, prin Administratia Fondului Cultural National, al Teatrului "Maria Filotti" si al actorului Serban Cantacuzino, nepotul artistei.
Categorie articol: 

Comentarii