Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un vânător a împuşcat un câine

Un braşovean a făcut uz de armă letală fără drept pe un fond de vânătoare din judeţul Brăila, el împuşcând mortal un câine care însoţea o turmă de oi. Deţinător legal de armă de vânătoare, cel în cauză a mers mai întâi pe un alt fond de vânătoare, din apropierea localităţii Agaua, cu tot cu arme, deşi nu avea autorizaţie. Cel în cauză a rămas fără cele două arme pe care le deţinea şi cartuşele aferente.
În ziua de 30 iulie, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în seara zilei anterioare, Ionel P. (56 de ani), din municipiul Braşov, a ieşit la vânătoare de câini pe fondul nr.6 "Pelicanul". Poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că braşoveanul deţine legal arme de vânătoare, conform permisului emis de IPJ Braşov, şi posedă permis de vânătoare emis de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Braşov. "Se pare că, în seara amintită, acesta s-ar fi deplasat cu armele de vânătoare de la reşedinţa sa din localitatea Agaua, judeţul Brăila, pe fondul de vânătoare nr. 4 «Frecăţei», fără a avea acordul gestionarului, şi apoi pe fondul de vânătoare nr. 6, unde a împuşcat un câine, care însoţea o turmă de oi. Două arme de vânătoare şi un număr de 72 cartuşe aferente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar câinele a fost predat la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, pentru a se stabili cauza morţii", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În continuare se desfăşoară cercetări pentru a se stabili dacă în această cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de trecere cu arma de vânătoare pe fondul de vânătoare, fără acordul gestionarului, uz de armă letală fără drept şi omorârea cu intenţie a animalelor.
În plasa poliţiştilor de la Biroul Arme a picat şi un brăilean în vârstă de 77 ani, căruia i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de armă şi nu a depus arma înscrisă în permisul de armă, în termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat. Bătrânul era posesor al permisului de armă, valabil 5 ani, eliberat la data de 2 decembrie 2008, de catre IPJ Brăila, în care era înscrisă o armă letală de vânătoare. Arma în cauză a fost ridicată în vederea cercetărilor şi brăileanului i s-a întocmit dosar penal.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii