Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un ultim apel disperat către Primărie: “Salvaţi echipa Cuza Sport!”

• clubul de baschet, care în prezent activează în Liga Naţională, încearcă, joi, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei CLM un proiect de finanţare, în valoare de 180.000 lei • dacă aceşti bani nu vor veni, echipa de seniori se desfiinţează la începutul lui ianuarie 2019 • “Echipa de seniori nu a făcut altceva decât să aducă performanţă pentru Brăila, să crească modele în rândul copiilor din comunitatea locală”, susţine Mircea Totolici

 

Echipa de baschet Cuza Sport a promovat la începutul lunii iunie în Liga Naţională însă traseul ei în primul eşalon baschetbalistic al ţării ar putea să se oprească în ianuarie 2019. Asta conform informaţiilor oferite în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi la prânz de preşedintele clubului, Mircea Totolici. Din iulie şi până în prezent, conducerea echipei a avut mai multe runde de discuţii cu primarul Marian Dragomir, toate s-au încheiat cu multe promisiuni din partea edilului şef al oraşului Brăila însă nimic nu s-a concretizat, susţine preşedintele clubului de baschet. Iar lipsa banilor a determinat conducerea clubului brăilean să renunţe la sportivii aduşi din ţară şi să continue cu jucători din propria pepinieră, din dorinţa ca la Brăila să existe în continuare o echipă de baschet masculin de Liga Naţională. Însă şi acestă ultimă variantă se pare a fi necâştigătoare pentru clubul condus de Mircea Totolici.

Totuşi, în inima preşedintelul de la Cuza Sport mai există un dram de speranţă: proiectul pe care l-a realizat clubul de baschet să intre pe ordinea de zi a şedinţei CLM care va avea loc joi, 29 noiembrie. Iar dacă va intra, în urma unei rectificări bugetare, Cuza Sport să poată primi suma promisă în luna septembrie a acestui an, adică 180.000 lei. Dacă nu va primi aceşti bani echipa de seniori va mai activa la nivel de Liga Naţională doar până în luna ianuarie 2019, apoi se va retrage din competiţie.

 

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Sport, a declarat că situaţia echipei de seniori, cea care a promovat en fanfare în Liga Naţională la începutul lunii iunie, este incertă din cauza faptului că administraţia locală nu şi-a onorat promisiunile făcute. Totolici a menţionat toate momentele în care a discutat, în principal cu primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, discuţii care nu s-au finalizat nici până la acest moment.

Totolici spune că pe cererea de înscriere în Liga Naţională depusă de Cuza Sport în această vară la Federaţia Română de Baschet Cuza Sport, există şi semnătura primarului Marian Dragomir. Iar prin această semnătură edilul îşi asumă finanţarea echipei la nivelul primului eşalon.

“Această telenovelă a finanţării echipei de baschet Cuza Sport a început în iulie, atunci când clubul Cuza Sport a înaintat către Primăria Brăila un proiect de finanţare în valoare de 330.000 lei, bani de care avea nevoie pentru a susţine în competiţiile naţionale echipa de seniori precum şi cele trei echipe de juniori în perioada august-decembrie. Însă după ce acea sumă nu a fost aprobată, s-a discutat de 250.000 lei în august şi de 180.000 lei în septembrie. Ultima variantă a fost acceptată, dar pentru rectificarea bugetară din octombrie. Din nefericire pentru Cuza Sport, pe 31 octombrie, când a avut loc şedinţa ordinară a CLM Brăila, clubul nu a primit niciun leu. După acel nefericit incident în care au fost implicaţi jucătorii americani, domnul primar ne-a spus că nu ne poate aloca decât suma de 180.000 lei, dar nu mai devreme de şedinţa de rectificare bugetară din octombrie. Suntem la sfârşitul lunii noiembrie şi nu s-a întâmplat minunea, asta în condiţiile în care pe cererea de înscriere a echipei Cuza Sport în Liga naţională există şi semnătura primarului Marian Dragomir. Cel care la acea vreme spunea că ne va susţine financiar ca să rezistăm în Liga Naţională”, a explicat Mircea Totolici.

Sursa citată a ţinut să menţioneze că: “Echipa de seniori nu a făcut altceva decât să aducă performanţă pentru Brăila, să crească modele în rândul copiilor din comunitatea locală”.  Iar din acest motiv face o ultimă încercare de a salva formaţia din Liga Naţională. Clubul va încerca să introducă pe ordinea de zi a şedinţei CLM de joi şi proiectul ei, prin care solicită suma de 180.000 lei. bani care pot salva echipa de seniori de la desfiinţare.

“Încerecăm, cu ajutorul consilierului Sorin Ioniţă, să introducem acest proiect al nostru pe ordinea de zi a şedinţei CLM de joi. Atenţie, Cuza Sport nu face politică, suntem susţinuţi în acest demers al nostru de a obţine bani de la Primărie de tatăl unui sportiv al nostru, Mihnea Ioniţă, jucător care a obţinut cu echipa Cuza Sport locul al treilea pe ţară, în 2013, la categoria de vârstă U13. Sper ca acest ultim demers al nostru să fie încununat de succes şi să salvăm echipa de seniori. Aşa cum joi se poate face o recticicare bugetară pentru HC Dunărea, aşa se poate face pentru toate sporturile, inclusiv pentru baschet, unde atenţie, echipa este alcătuită numai din brăileni. Dacă proiectul nostru nu va fi luat în seamă, în ianuarie 2019 echipa de seniori se va retrage din campionat. Şi ar fi mare păcat, brăilenii sunt mari iubitori de sport”, a mai spus Mircea Totolici.
Categorie articol: 

Comentarii