Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un traficant de droguri arestat la domiciliu riscă să se mute în spatele gratiilor

este vorba despre un tânăr de 28 de ani, Ionuţ D., acuzat că a comercializat droguri în Brăila, Galaţi şi Prahova • faţă de acesta, judecătorii au dispus măsura arestului la domiciliu, numai că brăileanul nu prea a fost găsit acasă • poliţiştii l-au depistat într-un taxi, sub influenţa alcoolului, el urmând să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă

 

Arestat la domiciliu, un brăilean acuzat că se ocupa cu traficul de droguri, pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Prahova, a decis să plece de acasă, deşi nu avea voie. Numai că poliţiştii i-au luat urma, astfel că el riscă să ajungă acum în spatele gratiilor. Ionuţ D., de 28 de ani, a fost depistat că a încălcat măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la data de 01 septembrie, poliţiştii au efectuat un control la domiciliul bărbatului din Brăila, faţă de care Tribunalul Prahova a dispus, la data de 28.08.2018, măsura arestului la domiciliu. Anchetatorii au stabilit faptul că, în perioada iunie 2016 – 2018, acesta a procurat şi comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, către dealeri şi consumatori, pe raza judeţelor Prahova, Galaţi şi Brăila.

În urma controlului la domiciliu, s-a constatat faptul că cel căutat nu se afla acasă. “S-a procedat la contactarea sa telefonică, în mod repetat, până când acesta a răspuns. A precizat faptul că se simte rău şi a părăsit domiciliul pentru a cumpăra pastile de la o farmacie, refuzând să spună unde anume se află. În urma căutărilor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe tânăr într-un taxi, pe strada Plevna, în timp ce revenea către domiciliu şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La controlul efectuat în autoturism, în dreptul scaunului dreapta faţă, ocupat anterior de către acesta, pe podea, a fost identificat un cuţit într-o sacoşă, care i-ar fi aparţinut”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, subinspector Laura Dan.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că brăileanul a indus în eroare organele de poliţie cu privire la motivul pentru care a părăsit locuinţa. Acesta a fost transportat în vederea reintroducerii în domiciliu, urmând ca poliţiştii să sesizeze instanţa de judecată cu privire la evenimentul produs şi să solicite înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase.
Categorie articol: 

Comentarii