Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un tânăr conducea maşina cu un permis britanic, care s-a dovedit a fi fals

* şoferul de 30 de ani din Brăila a fost oprit pentru control de poliţişti şi s-a constatat că permisul de conducere prezentat este fals* de fapt, brăileanul nici nu posedă permis * bărbatul a fost reţinut şi a stat o noapte în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, însă instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar

 

 

 

Un brăilean s-a urcat la volan fără permis, ba chiar a prezentat poliţiştilor un permis fals de Marea Britanie. El a fost reţinut pe ordonanţă, însă instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar.

La data de 9 ianuarie, la ora 12:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr de 30 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, Acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie. „În urma activităților specifice desfășurate, s-a constatat că permisul de conducere în cauză este fals, iar brăileanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

La data de 25 februarie, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Biroului Rutier  l-au reținut pe tânărul în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ. Vineri, bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere legală, iar instanța a dispus față de acesta măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

În noaptea de joi spre vineri, un alt şofer certat cu legislaţia rutieră a picat în plasa poliţiştilor. În jurul orei 23:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr de 24 de ani din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe bulevardul Dorobanților. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,84 mg/l. Pe numele său a fost întocmit dosar penal. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei conform Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii