Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un sut in fond, si la pensie cu voi, ma!

S-a timpit Romania. Pe unde merg, pe unde ma duc toti ma intreaba acelasi lucru: ai ales vreun fond de pensii? Tin sa-i anunt, vorba aia, pe toti cei care ma cunosc ca deocamdata nu am ales nici un fond de pensii, dar in nici un caz nu am sa merg la cel pe care mi-l indicati voi, ma. Deci mai lasati-ma dreak in pace, ca nu am incredere in nici un fond de pensie. Oricum vor fugi toti cu banii, asa ca nu are rost sa ma gindesc la viitor.
Ca un facut, de luni s-a dat cep la campania agresiva de prostire a romanilor sub 35 de ani, pentru ca populimea sa subscrie la un anumit fond de pensii private. Subiectul articolului de deschidere al ziarelor (locale si centrale) de luni a fost cu "tara ING". Articolul era insotit si de o poza, un pasaport cu care sa mergi la dracu-n praznic. Aia de la BRD s-au grabit si ei sa ocupe primele pagini ale ziarelor pe care ING nu a apucat sa puna gheara. Cei de la AVIVA isi baga la greu in posta mea de la bloc, umplindu-mi cutia cu tot felul de pliante. Am ce arunca la gunoi. Allianz Ion Tiriac incearca sa serveasca si el un as si sa cistige la tie-break. Nu, mersi! BCR umbla si ea cu reclama vopsita si ma trage discret de mineca. Si lista poate continua, pentru ca cineva din redactie imi sopteste in casca faptul ca sint vreo 17 fonduri de pensii private, care se bat sa cistige citi mai multi fraieri sau parteneri (clienti), cum ne zic noua cei care le administreaza.
Logic, se pune intrebarea: de ce se bat astia pe noi? Am inteles, pentru bani. Dar citi multi bani sint, fratilor, la mijloc, de-si dau astia la gioale din toate pozitiile? Jdemiliarde de lei noi si foarte noi? Se prea poate, pentru ca 2% de la mine cu 2% de la tine, fraiere, si cu alti 2% de la babalaul asta care se uita lung la noi se fac de o mica avere in vreo 30 de ani. Faza e ca nu sintem numai 3 fraieri in Romania asta.
De ce ma deprima astia si ma obliga sa ma gindesc la vremurile cind voi fi bosorog? Cine le da lor voie sa ma trezeasca din visele mele de preamarire, pentru a-mi atrage atentia ca odata si-odata voi ajunge mos, ca nu mi se va mai scula, ca voi merge in baston, ca o sa urinez des noaptea, ca vor face misto copiii de mine in autobuz si, cel mai nasol, ca nu voi mai putea da cu pumnul la Boxstar. Sper ca voi, astia care ma imbirligati sa va dau bani in fond pina am sa ajung la 65 de ani, sa nu apucati pensia, smecherilor!
Categorie articol: 

Comentarii