Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un summit OSCE consacrat crizei georgiene va avea loc la Helsinki

Aproximativ 50 de ministri de Externe vor participa in aceasta saptamina la un summit OSCE, la Helsinki, consacrat printre altele crizei georgiene, care va avea loc in absenta secretarului de Stat american, Condoleezza Rice, obligat sa isi anuleze vizita, relateaza AFP.
Serghei Lavrov, Bernard Kouchner, Frank-Walter Steinmeier si David Miliband urmeaza sa fie prezenti la acest consiliu ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa care va avea loc joi si vineri in capitala Finlandei.
Condoleezza Rice si-a anulat luni deplasarea la Helsinki pentru a face o vizita in India, tara care a fost, saptamina trecuta, tinta unor atacuri teroriste.
Ministrii de Externe ai Canadei, Italiei si Maltei au anuntat ca nu vor fi prezenti la summitul de la Helsinki, a anuntat, pe blogul sau, ministrul finlandez de Externe, Alexander Stubb, care prezideaza in prezent organizatia.
Presedintia finlandeza a OSCE a fost marcata de razboiul ruso-georgian din august din Osetia de Sud, criza care urmeaza sa domine discutiile.
Serghei Lavrov va prezenta joi proiectul rus al pactului de securitate paneuropean, destinat solutionarii unor crize precum cel din Georgia. Acest pact a fost propus de presedintele rus Dmitri Medvedev la 5 iunie intr-un discurs rostit la Berlin. OSCE a fost criticata pentru interventia intirziata in criza georgiana.
"Daca scopul OSCE este de a impiedica conflictele sau cel putin de a evita violentele si razboiul, atunci organizatia a esuat in Osetia de Sud", a precizat pentru televiziunea finlandeza Yle ministrul de Externe, Alexander Stubb.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii