Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un stil de viata sanatos pentru cei mari si pentru cei mici

Cadrele medicale din Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila, precum si mamicile internate impreuna cu copiii, au fost vizitate, in ultimele doua luni, de specialisti antidrog care le-au informat despre riscurile consumului de tutun, alcool si droguri. Tinind cont de faptul ca aceste substante, consumate de la virste fragede, pot duce la modificari fizice semnificative, in luna iunie, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog a incheiat un acord de colaborare cu sectia de pediatrie, pentru derularea unui proiect de prevenire local intitulat "Un stil de viata sanatos pentru cei mari si pentru cei mici". Proiectul se desfasoara pina la sfirsitul lunii august, in parteneriat cu Autoritatea de Sanatate Publica si consta in informarea cadrelor medicale in vederea prevenirii consumului de tutun, alcool si droguri in rindul persoanelor aflate in ingrijirea acestora, prin promovarea unui stil de viata sanatos. In aceasta perioada, medicul Gabriela Rosca din cadrul Centrului Antidrog a organizat mai multe intilniri in cadrul Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta.
"Consumul de alcool, tutun si alte droguri de la o virsta frageda duce la importante modificari fizice (scaderea in greutate, carente vitaminice, boli cardiovasculare, gastrointestinale, hepatice si pulmonare) si psihice (modificari la nivelul sistemului nervos central evidentiate prin afectarea memoriei, concentrarii, procesului de invatare, tulburari anxioase si depresive), dar si la savirsirea unor fapte stigmatizate de societate cum ar fi violenta fizica si verbala, abandonul familiei, absenteismul scolar", a precizat dr. Gabriela Rosca.
Proiectul "Un stil de viata sanatos pentru cei mari si pentru cei mici" are ca obiective asigurarea conditiilor de realizare a unor intilniri cu grupuri de 4- 6 cadre medicale, organizarea de intilniri saptaminale pentru informarea asupra riscului si pericolului reprezentat de consumul de alcool, tutun si droguri, oferirea informatiilor de specialitate, cunoasterea factorilor de risc reprezentati de consumul de substante licite si ilicite.
Dupa finalizarea in luna august a proiectului "Un stil de viata sanatos pentru cei mari si pentru cei mici" din sectia de pediatrie, medicul Centrului Antidrog va initia un nou proiect de prevenire a consumului de alcool "Si alcoolul poate dauna grav sanatatii” in Sectia de Boli Interne a Spitalului Judetean Braila, destinat pacientilor care sint tratati in cadrul acestei sectii.
"Acestia vor avea discutii cu medicul centrului, vor primi pliante informative si vor intelege de ce si alcoolul este considerat un drog, si multi dintre pacienti cunosc poate din propria experienta consecintele neplacute in plan personal si social ale consumului de alcool", ne-a declarat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, psih. Elena Nechifor.
Categorie articol: 

Comentarii