Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un singur ofertant interesat sa cumpere un etaj din cladirea "Ceprohart"

Conducerea institutului de cercetare dezvoltare "Ceprohart" SA a anuntat ca pina in prezent, un singur potential ofertant si-a manifestat interesul pentru licitatia de astazi organizata cu scopul vinzarii pe etaje a sediului institutului de cercetare brailean. Asa cum a explicat directorul general al "Ceprohart", Dan Buteica, este vorba despre filiala locala a unei asociatii profesionale care a cumparat caietul de sarcini aferent activului etaj 5 al sediului institutului de cercetare.
Important de mentionat este ca la jumatatea lunii februarie, la cea de a treia incercare de vinzare in ansamblu a intregului sediu al institutului nu s-a inscris nici un potential cumparator. Astfel incit , procedura licitatiei de astazi, stabilita printr-o hotarire a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor societatii "Ceprohart" SA, prevede in mod expres ca, in eventualitatea in care nu se adjudeca activul ca intreg cu terenul aferent, Consiliul de Administratie va putea vinde prin licitatie deschisa cu strigare etajele 4,5 si 6 ale sediului, ca active distincte, iar terenul va fi in cota indiviza. Potrivit anuntului de vinzare, valoarea evaluata a etajului 4 este de circa 990.000 lei, in timp ce pentru etajele 5 si 6 pretul de pornire va fi de aproape 767.000 lei pentru fiecare etaj, totalul minim estimat fiind de circa 2,5 milioane lei.
Sumele obtinute din vinzare vor fi virate direct in contul AVAS care ar urma apoi sa reduca datoria institutului catre SC "CET" SA Braila, circa 2 milioane de lei.
In conformitate cu anuntul de licitatie, potentialii ofertanti trebuie sa depuna o garantie de participare de 5% din pretul de pornire al fiecarui activ in parte, sa achite o taxa de participare de 700 lei si sa cumpere dosarul de prezentare care costa 500 lei. Cistigatorul licitatiei are obligatia de a achita integral activul cumparat in termen de 30 de zile de la data adjudecarii. Ca si la licitatiile precedente, pretul de adjudecare al activelor ce vor fi scoase la licitatie nu va putea fi mai mic decit pretul de pornire, asa cum s-a stabilit prin raportul de evaluare, si aprobat de catre Consiliul de Administratie.
Categorie articol: 

Comentarii