Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un sfert de veac de puscarie

Mecanic la SC "Galmopan" SA Braila, Dumitru Pavel, in virsta de 56 de ani, individ retinut si arestat preventiv inca din data de 30 iunie 2008, cunoscut sub porecla "Porumbelu", a primit 25 de ani de inchisoare - maximum de pedeapsa admis de lege - pentru omor calificat (art. 174-175 Cod Penal). Magistratii Tribunalului Braila i-au mai aplicat criminalului o pedeapsa suplimentara de 5 ani, constind in interzicerea unor drepturi civile. Intrucit Pavel a declarat apel impotriva sentintei, procesul va fi reluat, zilele acestea, la Curtea de Apel Galati. Mare consumator de bauturi alcoolice, Dumitru Pavel si-a urmarit sotia in momentul in care a venit la locul de munca, a tirit-o catre linia de tramvai de pe strada Grigore Alexandrescu si a injunghiat-o fara nici o remuscare, in loc public, ingrozindu-i pe cei care locuiesc in zona. Victima a murit pe loc, intr-o balta de singe, fiind injunghiata de nu mai putin de opt ori in git si in inima. Gravitatea faptei, felul in care "Porumbelu" si-a hacuit consoarta, il plaseaza pe acesta in rindul celor mai cruzi asasini din citi a avut Braila.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, Manda si Dumitru Pavel au locuit pe strada Unirii 121, din casatoria lor rezultind cinci copii. Magistratul precizeaza ca "din pricina comportamentului inculpatului, care devenea violent" mai ales cind consuma alcool, de vreun an de zile, Manda a fost nevoita sa plece de acasa, hotarita sa divorteze. Femeia se angajase ca barman la un cafe-bar situat pe strada Grigore Alexandrescu, in cartierul Radu Negru, locuind cu chirie pe la diverse persoane din oras. "Porumbelu" nu s-a impacat cu gindul ca a fost parasit de nevasta si a cautat-o de mai multe ori la bar, provocind totodata un scandal monstru.
In ziua de 28 iunie 2008, criminalul a venit acasa beat si suparat foc pentru ca, fiind prins cu produse furate de la serviciu, risca sa fie dat afara de la "Galmopan". A dat pe git alcool in nestire, pina in dimineata zilei de 30 iunie, cind, stiind ca sotia sa este in tura de dimineata, s-a decis sa o trimita pe lumea cealalta. El a luat un cutit, a urcat pe bicicleta, s-a deplasat in Radu Negru si a pindit-o pe femeie exact cind se pregatea sa intre in cafe-bar, in jurul orei 6.30. Dupa un schimb dur de replici, stiind ce avea sa urmeze, Manda a inceput sa strige "Ajutor, politia!". Turbat de furie, Pavel a tras-o catre liniile de tramvai si i-a implintat cutitul in trup, in zone vitale, lama ucigasa strapungindu-i victimei gitul si inima. Imediat dupa ce si-a injunghiat sotia, "Porumbelu" a urcat pe bicicleta si s-a dus la un cafe-bar, ca sa se cinsteasca cu bere. Anchetatorii spun ca asasinul a fost vazut cu cutitul in mina de mai multe persoane dar, cu toate acestea, nu s-a lasat pina nu i-a luat viata Mandei. Un barbat prezent la locul dramei, ingrozit de scena, a aruncat cu o piatra in nemernic. Din pacate, lovita cu atita cruzime, femeia n-a putut supravietui loviturilor de cutit. Oamenii legii sositi mai tirziu la locul faptei au gasit cutitul corp delict aruncat intre liniile de tramvai si pe victima citiva metri mai incolo, zacind fara suflare intr-o balta de singe. La scurt timp, vestea despre asasinul de pe strada Unirii a ajuns la urechile tuturor brailenilor. Dumitru Pavel a fost arestat preventiv pentru omor calificat, anchetatorii adunind probe solide si obtinind, in final, condamnarea inculpatului.upravietui loviturilor de cutit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii