Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un rezultat de egalitate era mult mai echitabil

Viitorul: Craiescu - Paduraru (min. 81: Moroianu), Musat, Paraschiv, Bogdan - Stoian (min. 89: Dima), Vioreanu, Baicu (min. 46: Stanciu), Anghelina - Vicol, Dobre
Antrenor: Dan Asandei
Petrolul: Cristea - Grosu, Ionita, Stanciulescu, Bratu - Spirea (min. 65: Mocanu), Hrinca (min. 80: Dobrin), Balta, Costache - Ghioca, Lupu
Antrenor: Tudorel Pelin

Daca nu ar fi avut ghinion Petrolul ar fi putut pleca macar cu un punct de la Insuratei, desi in prima repriza nu a pus prea multe probleme gazdelor.
Viitorul a fost echipa care a condus ostilitatile in prima parte a derby-ului insa actiunile gazdelor s-au incheiat cu rezolvari dintre cele mai nefericite. Dobre a sutat peste poarta dintr-o pozitie foarte buna chiar in minutul 3 al intilnirii si tot el a luftat in careu la finalul primului sfert de ora dupa o centrare foarte buna a lui Anghelina.
Replica oaspetilor a venit la faza imediat urmatoare numai ca mingea sutata foarte puternic de Balta a ocolit de putin vinclul portii aparate de Craiescu.
Golgeterul gazdelor a mai irosit o oportunitate de a deschide scorul dupa alte zece minute, dar cea mai mare ocazie a formatiei pregatite de Dan Asandei a fost ratata de fundasul stinga, Bogdan. In minutul 37 el a driblat doi jucatori, a intrat in careu, dar s-a grabit si nu si-a pregatit sutul lasindu-i destul timp lui Cristea sa se pozitioneze pentru a prinde balonul.
In finalul primei parti Ghioca l-a lansat in adincime pe Lupu insa tinarul atacant petrolist s-a grabit si a sutat imprecis.

Ghioca a trimis de doua ori mingea in barele portii adverse

In partea a doua a meciului Petrolul a fost echipa care a facut legea in teren, insa vineri, echipa lui Tudorel Pelin nu a avut nici un pic de sansa. Petrolistii au irosit prima ocazie imediat dupa reluarea jocului prin Lupu care, desi a ramas singur cu portarul advers, nu a gasit la timp solutia potrivita. A urmat o centrare a lui Costache si Ghioca a reluat cu capul putin peste transversala.
Contrar cursului jocului, in minutul 60 la un contraatac initiat de Vioreanu mingea a ajuns la Stoian si jucatorul de banda dreapta al gazdelor a catapultat-o in vinclul portii aparate de Cristea.
Oaspetii au reluat atacurile si din nou ocaziile la poarta Viitorului au inceput sa se inmulteasca.
De altfel portarul Craiescu a fost pazit de zeita Fortuna la suturile lui Ghioca, deoarece prima data mingea a lovit bara transversala, iar la faza urmatoare, bara din stinga a portii gazdelor.
In conditiile in care jucatorii lui Dan Asandei au preferat sa se maseze in fata propriului careu petrolistii si-au incercat sansele de la distanta insa nici in acest fel egalitatea nu s-a restabilit deoarece suturile lui Balta sau Costache au ocolit milimetric tinta.
Tot in aceasta parte a meciului Fanel Ghioca a scapat singur spre poarta adversa insa a fost oprit gresit din actiune pe motiv de ofsaid si partida s-a incheiat cu victoria la limita a gazdelor desi un rezultat de egalitate ar fi fost cel mai aproape de adevar.

Declaratii dupa meci:
Paul Alexandru (presedintele echipei Viitorul): "Nu am pus probleme oaspetilor decit in prima repriza, iar golul pot spune ca a fost unul de generic, dar atunci a fost singura data, din repriza a doua, cind si fotbalistii nostri au jucat ceva. Pentru cine nu cunostea echipele, cu siguranta ar fi spus ca petrolul este echipa gazda tinind cont de prestatia pe care a avut-o pe parcursul intilnirii. O victorie, indiferent cum a fost ea, ne aduce trei puncte insa evolutia pe ansamblu a echipei noastre ridica multe semne de intrebare. Probabil ca avind obiectivul deja realizat jucatorii nostri au intrat deja in vacanta".
Fanel Ghioca (jucator Petrolul): "Un rezultat de egalitate ar fi fost probabil cel mai corect, pentru ca noi am avut foarte multe ocazii. Am jucat cu multa ambitie insa am ratat citeva situatii foarte bune, adversarilor nostri le-a mai suris si sansa. Oricum jocul nostru a crescut in valoare si cu siguranta acest lucru se va reflecta in rezultate bune".
Categorie articol: 

Comentarii