Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un recidivist a sustras nu mai putin de trei autoturisme

Recidivist cu o "coada" de 371 de zile de inchisoare, Marcel C., 36 de ani, e silit sa se prezinte, din nou, in fata instantei de judecata, pentru furt de folosinta si conducere fara permis. In perioada 1998 - 2004, inculpatul a sustras trei autoturisme numai ca sa se plimbe, provocind pagube de zeci de milioane de lei.
Primul autoturism sustras a fost ARO cu numarul de inmatriculare BR-01-TCD, care era parcat pe strada Rahovei. In noaptea de 31 ianuarie/1 februarie 1998, Marcel C. se intorcea de la restaurantul "Codin". Ca sa ajunga mai repede acasa, el a deschis portiera autoturismului respectiv si, dupa multe sfortari, a reusit sa-l porneasca. De beat ce era, hotul a parcurs doar 10 - 15 metri, apoi a intrat intr-un copac. El l-a rugat pe un cetatean care conducea un tractor cu cisterna sa-l tracteze, dar acesta a refuzat, pentru ca ARO incepuse sa fumege. Infractorul a abandonat pina la urma autocamioneta, care a luat foc, arzind in proportie de 65%.
In noaptea de 5/6 septembrie 2003, Marcel C. a intentionat sa se deplaseze in municipiul Galati, facind autostopul. Era ora 3.00 dimineata, si recidivistul n-a gasit nici o masina de ocazie. Atunci, el s-a decis sa fure un autoturism. Cu ajutorul unei chei tip Dacia, Marcel a deschis portiera autoturismului TL-01-MJT, parcat in zona Plantelor, apoi s-a deplasat in municipiul Galati. La intrare in oras, raufacatorul a abandonat masina, intorcindu-se la Braila cu un maxi-taxi.
In fine, in noaptea de 16/17 octombrie 2004, pe cind se intorcea acasa, recidivistul s-a hotarit sa sustraga o masina, ca sa se deplaseze mai repede. Dupa ce a verificat portierele mai multor autoturisme din zona restaurantului "Locomotiva" (Gara), el a reusit sa patrunda in autospeciala Dacia 1304, BR-03-YUN. Ca sa poata porni, hotul l-a rugat pe un trecator sa impinga masina furata. Dupa citiva zeci de metri parcursi pe strada G-ral Eremia Grigorescu, Marcel C. a pierdut controlul volanului si a intrat cu Dacia in zidul bisericii "Sf. Gheorghe". Pentru stricaciunile provocate autoturismului, proprietarul acestuia solicita despagubiri 80 de milioane de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii